Nega noktiju: Promene koje treba da uvedete kada se listaju i pucaju

03.11.2020

13:30 >> 12:47

0

Obratite pažnju na negu, ali i na ishranu

Nega noktiju: Promene koje treba da uvedete kada se listaju i pucaju
Copyright Pexels/Element Digital

Negovane ruke imperativ su svake dame koja drži do sebe. Ipak, ako ih stalno lakirate i ne dozvolite im da dišu, hemikalije iz laka, kao i iz odstranjivača laka oštećuju nokte i čine ih slabim. Zato nije loše s vremena na vreme uvesti neke promene koje će pomoći da vam nokti ojačaju.

Nedelju dana bez manikira

Odmorite se od manikiranja noktiju barem sedam dana i u tom periodu stavljajte samo kremu za negu ruku. Lak noktima ne dozvoljava da dišu, zbog čega požute i postaju slabi, pa će im kratak odmor prijati.

Ishrana je važna

Zbog loše ishrane nokti postaju slabiji, tako da ne bi bilo loše da u svoj jelovnik uvrstite što više namirnica bogatih vitaminima A, B, C i D, proteinima, gvožđem, magnezijumom i kalcijumom. Neka se na vašem meniju nađu bademi, kvasac, heljda, indijski orah, morske alge, kikiriki i žitarice od celog zrna. Takođe, crna čokolada sa 70 odsto kakaoa osigurava magnezijum. Ako povećate unos omega 3 masnih kiselina, nokti će postati otporniji i neće se listati, zato jedite lososa, skušu, tunu, orašaste plodove i semenke lana.

Možda vas zanima: Vašim stopalima je potrebna ljubav: Priredite im umirujući piling

Ulje sa vitaminom E

Ako su vam nokti baš tanki i lako pucaju, svakodnevno ih masirajte uljem koje sadrži vitamin E. Poboljšaćete cirkulaciju, negovati ih, kao i kožu oko njih.

Pexels/Linda Prebreza

Umesto grickalice koristite turpiju

Najbolje je da nokat skratite turpijom, a ne makazicama ili grickalicom. Takođe je važno da ih turpijate u jednom smeru, nikako pokretima napred-nazad.

Saznaj više: Znamo nekoliko trikova da vam lak za nokte traje duže

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike