Upoznajte Rokija, robota koji zabavlja, hrani i strimuje video za vlasnika kada je ljubimac sam kod kuće

23.12.2020

16:05 >> 14:22

0

Sada je i vaš ljubimac dobio svog ljubimca, koji ga zabavlja i brine o njemu

Upoznajte Rokija, robota koji zabavlja, hrani i strimuje video za vlasnika kada je ljubimac sam kod kuće
Copyright Profimedia

Tehnologija je ušla i u život ljubimaca. Mi smo se već prilično prilagodili svetu punom tehnoloških inovacija, a sada će morati i naši ljubimci.

Poslednji novitet je haj-tek robot namenjen ljubimcima koji ostaju sami kod kuće. On ih hrani, igra se sa njima, ali može da strimuje video direktno vlasniku.

U svetu je ovaj robot već osvojio tržište, a dobio je ime Roki. On ga zabavlja ali i raspoređuje obroke i poslastice za vašeg ljubimca. Vlasnici mogu da upravljaju njime na daljinu preko aplikacije za mobilni telefon. Dizajniran je da omogućava vlasniku daljinsku interakciju sa psom ili mačkom, kada je on odsutan zbog posla ili nekih drugih obaveza.

Profimedia

Pročitajte još

Mini laserska ruka smeštena je sa gornje strane robota, pokretna je i ima laser na vrhu, mada Roki može biti opremljen i sa nešto drugačijim dodacima, kao na primer perjem.

Takođe, ima HD i infrared “night vision” kameru, spikerfon, mikrofon, kao i četiri točkića koja mu omogućavaju da se kreće napred-nazad i postrance.

Došlo je vreme da i vaš ljubimac dobije ljubimca koji će, uz to što će ga zabavljati, i brinuti o njemu kada je sam kod kuće.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike