Siva i žuta savršen su par za bolji život u domu

16.01.2021

18:19 >> 14:27

0

Autor: Z. A.

Kombinacija ovih boja donosi svetlost i mir

Siva i žuta savršen su par za bolji život u domu
Copyright digsdigs

Siva i žuta savršena su kombinacija boja za uređenje doma. To je krajem godine potvrdio svetski institut za boje „Pantone“ kada je bojama koje će obeležiti 2021. godinu proglasio ultimativnu sivu (Ultimate Gray 17-5104) i svetleće žutu (Illuminating 13-0647) – dve nezavisne boje koje se međusobno savršeno podržavaju, dopunjuju i donose svetlost i mir.

Boja godine često utiče na mnoge aspekte života, od potrošačkih proizvoda do objava na društvenim mrežama. Mnogi odlučuju da ih koriste i u svojim životnim prostorima, a dizajneri enterijera izneli su i svoje viđenje toga kako ih uklopiti u dom.

možda će vas i ovo zanimati

Evo nekoliko saveta:

1. Upotrebljavajte ih za detalje poput tepiha ili jastuka

Gaile Guevara

Trendovi u dizajnu enterijera često se brzo menjaju, a previše bilo koje boje može biti – previše. Kako su objasnili dizajneri enterijera, bilo koja boja koja je snažna i bogata poput ove dve bila bi previše kao izbor za uređenje cele sobe. Bolje ih je koristiti za detalje koji će se isticati u prostoru. To mogu biti jastuci, ćebad, lampe, posuđe…

Intexure Architects

Takođe, imajte na umu da s previše sive rizikujete dosadan izgled prostorije, tako da je kombinovanje sa žutom sjajan koncept.

2. Veći komadi nameštaja

Holly Marder

Ako spade u grupu onih koji bi ipak neki veći komad nameštaja u ovoj boji, stručnjaci imaju savete i za vas.

digsdigs.com

Zbog suptilnosti, dizajneri enterijera preporučuju da prilikom izbora većih komada nameštaja poput kauča prednost date sivoj boji, a onda žute detalje iskoristite za naglašavanje i podizanje sive.

3. Zidovi i tapete

Drapery Street

Ako renovirate dom, jedan od načina da potpuno promenite izgled sobe jesu zidne tapete i statement zidovi i ovde su siva, žuta ili kombinacija tih boja sjajne opcije.

4. Dekoracija za dom

digsdigs.com

Mali ukrasni predmeti idealni su za detalje koji će oživeti sobu i naglasiti vašu ličnost, posebno ako ga iznajmljujete i u kom ste ograničeni kada je reč o uređenju enterijera.

Jedan od načina za unošenje tih boja u vaš dom jeste na primer siva vaza sa suvim žutim cvećem. Jednostavno, a efektno. Tu su i drugi detalji poput stone lampe, slike na zidu, lustera…

5. Kombinacije s drugim bojama

Leslie Harris-Keane Interior Design

Naravno da ne morate celi dom pretvoriti u sivo-žutu oazu. Ove boje odlično se slažu i s drugim bojama koje (možda) već imate u svom domu.

Osim sa žutom, siva odlično izgleda u kombinaciji sa ljubičastom, mornarskoplavom, zelenom i oker bojom. I žuta boja odlično se slaže s plavom, crnom, zelenom, bojom senfa… Opcije su, dakle, brojne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike