Dekorišite kuću kao Skandinavci, oni su najbliži Deda Mrazu i sigurno znaju novogodišnju tajnu

04.12.2020

19:10 >> 23:13

0

A njihov dizajn je baš nekako potaman

Dekorišite kuću kao Skandinavci, oni su najbliži Deda Mrazu i sigurno znaju novogodišnju tajnu
Copyright Profimedia

Poslednjih decenija ljudi su opčinjeni skandinavskim stilom života, a posebno njihovim rešenjima u dizajniranju i dekorisanju enterijera. I u tom segmentu kao da vlada princip švedskog stila života koji staje u reč „lagom“, a koja bi se kod nas mogla prevesti kao „potaman“, „taman kako treba“…

Njihova novogodišnja dekoracija je taman koliko treba lampiona, štrasa, igre, perlica, cveća, voća i sveća za ulazak u neku novu godinu. Na primer u 2021, to nas uskoro čeka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Jeftino i originalno: Napravite fantastične ukrase za jelku od šišarki sa svojom decom

Skandinavska novogodišnja dekoracija popularna je širom sveta. Iako svaka zemlja Skandinavije ima neke svoje specifičnosti u pristupu dekoru, opšti fokus je na prirodnim elementima poput drveta, cveća i zelenila, kao i na mnoštvu sitnica klasičnih boja poput crvene, zelene, zlatne i srebrne, uz poneku trendovsku nijansu, uključujući pastelne, sive i neutralne boje.
Rezultat je tipično rafiniran i pomalo minimalistički izgled koji se utapa u osnovni dekor, a ipak najavljuje sezonu praznika. Ako volite skandinavski stil enterijera, za vas skandinavska dekoracija. Od ukrasa za jelku, preko svećnjaka, do dekora stola, opšti karakteristika ovog dekora je nesavršenost, ručni rad, ponekad dečja naivnost, harmonija.

Uostalom, „Ikea“ je na samo nekoliko kilometara od Beograda, pa sve što vam se učini lepo u ovom našem izboru možete da kreirate od sitnica kojih tamo sigurno ima.

Nedavno smo pisali o tome šta sve može da bude jelka, pa neka vas sada inspiriše naš skandinavski izbor.

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinteres

 

Pinterest

Pinterest

Pinteres

 

Instgram: @nordicliving

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike