Sjajan trik uz pomoć kog vaši peškiri više nikada neće biti grubi

17.07.2021

15:50 >> 12:04

0

Ne iziskuje nikakva skupa specijalna sredstva, a rezultat će vas iznenaditi

Sjajan trik uz pomoć kog vaši peškiri više nikada neće biti grubi
Copyright Profimedia

Korisnici društvenih mreža otkrili su kako da nam peškiri za kupanje budu nežniji i mekši. Dakle, rešenje postoji i to vrlo jednostavno.

Sigurno ste se toliko puto zapitali kako to da su u hotelskim sobama peškiri uvek tako mekani i mirišljavi, dok mi prilikom svakog sledećeg pranja sipamo sve više i više omekšivača, menjamo proizvođača omekšivača, a naši peškiri su i dalje tvrdi i grubi i izgledaju kao da smo ih kupili pre 20 godina.

Pročitajte još

Nakon tuširanja, kada ste potpuno osveženi, taj blažen trenutak može da uništi jedan običan peškir kojim skoro pa možete uraditi piling celog tela. Naravno da to ne želite.

Pexels

Istina je da jednom kada peškiri postanu tvrdi, veoma je teško vratiti im onu mekoću koja ih je krasila kada su bili potpuno novi. Prevencija je i u ovom slučaju bolja od popravljanja nastale štete.

Pexels

Zbog toga, peškire uvek perite na 40 ili 60 stepeni u mašini za veš, a sve što je potrebno jeste da još dodate prašak i 120 ml belog sirćeta. Sirće će pospešiti delovanje praška, a sav veš, pa tako i peškiri, mirisaće neodoljivo i biće mekani na dodir.

Pexels

Još jedna bitna stvar, pre nego što ih stavite da se suše, dobro ih protresite. Kada je leto i lepo vreme, najbolje je da ih ostavite da se suše na vazduhu, u sušilici za veš će im biti potrebno malo više vremena da se potpuno osuše.

Dakle, pridržavajte se ovih saveta i tako ne samo da ćete sprečiti da peškiri postanu grubi, već će vam pomoći i u slučaju kada oni to već jesu. Najbolje u celoj priči je da vam je za ovaj proces potrebno stvarno malo vremena i ništa truda.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike