Da kuća uvek miriše na čisto, potrebni su vam sijalica i par kapi esencijalnog ulja

24.02.2024

10:58

0

Autor: V. I.

Agentkinja za nekretnine je potvrdila da obavezno uradi ovaj trik kad kupci treba da pogledaju neki stan i uvek si primete osvežavajuću aromu

Da kuća uvek miriše na čisto, potrebni su vam sijalica i par kapi esencijalnog ulja
Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube

Svi imamo bar jednog prijatelja čiji dom miriše neverovatno bez obzira na godišnje doba ili vreme posete. Čak i kućni ljubimci, neuredna deca, prljav veš i kuhinjski mirisi mogu ne mogu ništa tom prirodnom, čistom mirisu njihovog doma, ali ih nikada ne vidite kako mahnito čiste ili pale mirisne sveće svuda. I nikad ne kukaju na kućne poslove. Pa, kako im to polazi za rukom?

Iako redovno čišćenje i povremeno prskanje mirisa mogu pomoći, moguće je da vaš prijatelj koristi male navike zbog kojih njihov dom miriše bolje nego ikad - a tajna bi mogla biti u njihovim sijalicama. Ne, ne morate da kupujete posebne sijalice za dom sa svežim mirisom. Umesto toga, jedan popularan trik predlaže dodavanje kapi eteričnog ulja na površinu vaših sijalica.

Freepik
 

Ovaj trik sa sijalicama je toliko jednostavan i pametan da ga čak koriste i profesionalci iz agencija za prodaju nekretnina da bi pomogli u prikazivanju kuća za prodaju.

"Kada prodajete svoj dom, uvek imate upaljeno svako svetlo. Dakle, na svaku sijalicu, stavim nekoliko kapi esencijalnog ulja limuna“, kaže dizajner enterijera i stručnjak za enterijer Teri Kaming. Ona opisuje miris kao nenametljiv. Samo ima opšti osećaj čistoće! Evo kako da vaš dom sjajno miriše pomoću ovog trika sa sijalicom, nekih napomena upozorenja i najboljih mirisa koje možete koristiti u zavisnosti od sobe. 

Postepena toplota oslobađa suptilan miris

Dok je sijalica isključena i hladna na dodir, nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja na papirni ubrus ili vatu i utrljajte je po površini sijalice. Sačekajte da se potpuno osuši, a zatim kada uključite lampu, postepena toplota iz sijalice će ponovo aktivirati miris i raspršiti nežanu aromu po prostoriji.

Profimedia
 

Mere opreza

Međutim, budite oprezni, jer eterična ulja ne bi trebalo da se koriste u blizini velike toplote ili plamena kao što su šporet, rerna ili sveća.

Takođe budite oprezni u vezi s tipom sijalica koje koristite, jer neke sijalice velike snage mogu dostići iznad prosečne tačke paljenja eteričnih ulja, otprilike 122-140 stepeni Farenhajta. LED svetla i sijalice od 40 vati ili manje koje se ne zagrevaju mnogo su bezbednije za upotrebu, a njihova niža temperatura može pomoći da vaš miris traje duže. Isti koncept funkcioniše i sa radijatorima i lampama od himalajske soli!

Različite arome za svaku prostoriju

Ukoliko nemate inspiraciju za mirise, pokušajte da koristite sjajne citruse u kupatilu, nežni cimet ili vaniliju u kuhinji i dnevnoj sobi a umirujuću lavandu u spavaćoj sobi. Takođe možete koristiti ekstrakt vanile umesto esencijalnih ulja kako biste svom domu dali svež miris pekare.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike