Ako i vi ovako cedite testeninu, onda će vam se ovaj trik mnogo dopasti: Da li ste znali da može i lakše i sigurnije? (VIDEO)

13.09.2022

08:27

0

Autor: Z.A.S.

Stručnjakinja za kuvanje objavila je video na svom Tik-Tok nalogu i pokazala kako ona to radi

Ako i vi ovako cedite testeninu, onda će vam se ovaj trik mnogo dopasti: Da li ste znali da može i lakše i sigurnije? (VIDEO)
Testenina - Copyright Profimedia

Testeninu mnogi od nas naprosto obožavaju i vole da je jedu u raznim oblicima i na razne načine. Njena priprema nije ni najmanje komplikovana i sve što je potrebno da uradite jeste da je kuvate nekoliko minuta.

Nakon kuvanja, testeninu je potrebno procediti i onda je pripremiti po želji. I tu dolazimo do suštine. Kako vi cedite testeninu? Pretpostavljamo, isto kao i većina - sipate je u cediljku. Međutim, ne samo što rizikujete da testenina poispada, rizikujete i da se opečete na paru.

Ako bismo vam rekli da postoji mnogo lakši način, možda nam ne biste verovali, pa ćemo vam zato pokazati na šta mislimo.

Korisnica Tik-Toka, koja je stručnjakinja za kuvanje, objavila je video u kome je pokazala na koji način ona cedi pastu i tako sprečava stvaranje nereda, ali i mogućnost da zadobije opekotine.

Ona, u svom videu, upoređuje uobičajenu tehniku sa svojom metodom ceđenja i objašnjava da bismo, iako većina ljudi testo iz šerpe sipa direktno u cediljku u sudoperi, zapravo trebalo da cediljku stavimo na testo i istovremeno okrenemo obe posude, kako bi voda iscurela, a testo ostalo.

- Držite cediljku na vrhu i prospite vodu u sudoperu - cedi testeninu bez nereda - kaže ona u videu i dodaje da je ovakav način ceđenja testenine i sigurniji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike