Magičan recept protiv prašine: Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, od kojih većinu, najverovatnije, već imate kod kuće

09.09.2022

10:02

0

Autor: Z.A.S.

Možda je se nećete osloboditi zauvek, ali će je svakako biti znatnije manje

Magičan recept protiv prašine: Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, od kojih većinu, najverovatnije, već imate kod kuće
Žena briše prašinu - Copyright Profimedia

Prašina za mnoge domaćice predstavlja najveću noćnu moru. Brzo se skuplja, a njeno čišćenje, s obzirom na to da je ima po celoj kući, može da potraje.

Ono što bi svaka žena volela da ima jeste magično sredstvo kojim će prašinu ukloniti na duži period.

Možda je se nećete osloboditi zauvek, ali će je svakako biti znatnije manje.

Sve što je potrebno jeste da napravite sprej koji možete da koristite po celoj kući, a potrebno vam je samo nekoliko stvari - ulje, deterdžent za sudove, sirće, voda i eterično ulje limuna.

Počnite tako što ćete sipati pola kašike maslinovog ulja u činiju ili bokal - to će sprečiti nakupljanje prašine na površinama. Zatim dodajte kašiku sirćeta i pola šolje vode - sirće će pomoći da se ubiju grinje. Zatim dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje sudova i deset kapi eteričnog ulja limuna. Međutim, budite oprezni sa esencijalnim uljem, jer previše može biti štetno za kućne ljubimce. Nakon što ste napravili smesu, sipajte je u bocu sa raspršivačem i promućkajte.

Pexels/SHVETS production
 

Koristite ga jednom nedeljno, tako što ćete naprskati krpu od mikrofibera i obrisati prašnjave površine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike