Slavine za sudoperu novog doba

13.07.2022

07:00

0

Prateći potrebe tržišta, ali idući u korak sa svetskim trendovima, u raznim prodajnim salonima nalazi se veliki broj različitih modela slavina za sudoperu

Slavine za sudoperu novog doba
pexels-max-vakhtbovych-6508352 - Copyright Pexels

Slavine za sudoperu su detalj, bez koga se teško može zamisliti bilo koja kuhinja. Drugim rečima, kuhinja bez slavine za vodu je nefunkcionala i nemoguća. Slavine kuhinji daju njenu svrhu. Svrhu mesta gde se kuva, gde se pripremaju i peru namirnice, mesta gde se koriste i peru sudovi i mesta gde se slavina veoma intezivno koristi. Iako zvuči poznato, nije loše podsetiti se koliko su one bitne i koliko se puta na dnevnom nivou koriste. Shodno tome jasno je da, ukoliko želimo da nam ista što duže traje, nužno je izabrati kvalitetnu slavinu koja će izdržati intezivno, a pružiti sigurno i lako korišćenje. Danas smo, što nije baš pohvalno, veoma često svedoci slavina lošeg kvaliteta, koje se brzo kvare, propadaju i postaju nefunkcionalne. Lako je zaključiti da je neophodno birati slavine za sudoperu proverenih proizvođača, od kvalitetnih materijala i sa odgovarajućom garancijom.

Prateći potrebe tržišta, ali idući u korak sa svetskim trendovima, u raznim prodajnim salonima nalazi se veliki broj različitih modela slavina za sudoperu.

Zidne slavine za kuhinju

Kako samo ime i kaže, u pitanju su slavine koje se montiraju na zid. Najčešće su izrađene od mesinga i presvučene hromom, koji im daje moderan izgled. Pored standarnih jednoručnih baterija koje se su danas uglavnom zastupljene, tu su i dvoručne retro slavine, koje verno podsećaju na neka lepa, prošla vremena.

Kao i kod drugih vrsta i kod zidnih slavina veoma je bitno izabrati odgovarajuće dimenzije. U protivnom teže je prati posuđe, prosipa se voda mimo sudopere i stvaraju se dodatni, nepotrebni troškovi. Pametan izbor je pola posla.

Stojeće kuhinjske slavine

Ova vrsta slavina ima potpuno drugačiju montažu. One se vertikalno ugrađuju na sudoperu ili na radnu ploču u neposrednoj blizini sudopere. Pored standarnih modela, stojeće slavine se javljaju i vidu oblih i četvrtastih ivica, koji im daju daleko savremeniji izgled. Prednost ovih slavina je u tome što su dosta praktične, lake i jednostavne za upotrebu, a šansa da nepotrebno trošite vodu, prskate i ostavljate nered za sobom svedena je na minimum.

Kako odaju utisak modernih modela, stojeće slavine su uglavnom sa jednom ručkom za puštanje vode, mada za sve retro ljubitelje tu su i dvoručni modeli. Ono što je veoma zanimljivo u grupi stojećih slavina jesu takozvani specijalni modeli.

Specijalni modeli slavina

Pored mesinganih hromiranih baterija visokog sjaja, u novije vreme, sa razvojem različitih modela sudopera, pojavile su se i moderne, specijalizovane slavine. Dobra stvar je što su one posebne i po izgledu i po funkcijama. Naime, novije slavine za sudopere javljaju se u različitim bojama. Crna, bela, bakar, granit, zelena, zlatna, oplemeniće vaš kuhinjski prostor i učiniti pranje posuđa delom zanimljivijim. Sa druge strane, prednost specijalizovanih modela jeste njihova poboljšana funkcionalnost. Pojedini modeli imaju fleksi savitljivo crevo, koje se savija u vidu tuša i pomoću koga je pranje velikih komada posuđa daleko lakše, jednostavnije i efikasnije.

Praktično rešenje su i slavine za sudoperu sa izvlačećim tušem. Integrisana inovativna tehnologija u smislu touch senzora, koji jednostavnim prislanjanjem ruke puštaju vodu, ali koji je i zaustavljaju nakon određenog vremena, podiže korišćenje slavine za sudoperu, ali i bezbednost na daleko viši nivo od tradicionalnih baterija.

Nekada su postojale univerzalne slavine koje su se mogle koristiti i za kuhinju i za kupatilo. Danas je situacija potpuno drugačija. Slavine se međusobno razlikuju i bitno je te razlike i poznavati, jer samo tako ćete ostvariri i koristi od njihovih savremenih funkcija. Iz tog razloga pre odlaska u kupovinu slavine za sudoperu, o istoj se informišite i benefiti su zagarantovani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike