Recept dana: Piletina u paradajz sosu, brz i ukusan obrok za svaku priliku

29.05.2024

07:45

0

Autor: K. B.

Piletina u paradajz sosu je jedno od onih jela koja se lako pripremaju, a izuzetno je ukusna

Recept dana: Piletina u paradajz sosu, brz i ukusan obrok za svaku priliku
Copyright Profimedia

Ova jednostavna, ali bogata kombinacija sastojaka pruža pravu eksploziju ukusa koji će vas osvojiti. Idealno za sve prilike, ovo jelo je omiljeno među svim generacijama i odgovara različitim gastronomskim preferencijama.

Vreme pripreme:

  • Oko 30 minuta

Sastojci:

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od paradajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • Malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • So i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema:

1. Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut.
2. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu.
3. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša.
4. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Krčkajte dok sos ne postane gust.
6. Dekorišite seckanim peršunom.
7. Služite piletinu uz prilog po želji.

Bon appétit!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike