Električni motor od svega 75 kg, a razvija brzinu od 120 km/h

24.09.2020

08:17 >> 10:12

0

Cena - prava sitnica

Električni motor od svega 75 kg, a razvija brzinu od 120 km/h
Copyright Printscreen

U korak sa električnim automobilima, idu i električni motori. I dok ih je sve više na tržištu, jedan od njih prilično se razlikuje od svojih konkurenata. U pitanju je model po imenu “novus”.

Premijerno predstavljen u januaru, na CES događaju u Las Vegasu, “novus” je privukao dosta pažnje svojim neobičnim izgledom, kao i impresivnim ramom od ugljeničnih vlakana i ogibljenjem. Moramo da pomenemo i težinu od svega 75 kilograma. A najimpresivnija je cena, koja iznosi oko 42.000 evra, mada je i ona u međuvremenu preinačena na blizu 55.000 evra.

Za taj novac, vozači će dobiti mašinu sa 25 KS i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 120 km/h. Prednje ogibljenje je monoviljuška sa hodom od 90 mm.

Motocikl ima tri moda vožnje. Osnovni mod omogućava 40 odsto od ukupne snage, super daje 70 odsto, a “god” pruža pristup maksimalnoj snazi i obrtnom moment. Modovima se pristupa preko instrument-table ili pametnog telefona, koji se putem blututa povezuje s motociklom.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: moto

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike