Uručenje nagrade „Dobričin prsten“ Petru Božoviću u subotu, u Narodnom pozorištu

25.02.2021

11:28 >> 11:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni glumac je 33. laureat ovog prestižnog glumačkog priznanja

Uručenje nagrade „Dobričin prsten“ Petru Božoviću u subotu, u Narodnom pozorištu
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo „Dobričin prsten“ u 2020. godini, biće dodeljena laureatu Petru Božoviću u subotu, 27.februara, na svečanosti u foajeu Scene „Raša Plaović“ nacionalnog teatra.

Petar Božović je 33. laureat ovog prestižnog glumačkog priznanja koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i unikatne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

ATA Images/Antonio Ahel

U konkurenciji za Nagradu bilo je trinaest istaknutih glumica i glumaca. Osim dobitnika, nominovani su i Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Miodrag Krivokapić, Miodrag Krstović, Žarko Laušević, Branislav Lečić, Aleksandar Mihailović, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Saša Torlaković i Tihomir Stanić.

Pročitajte još

Sedmočlani žiri koji je radio u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik žirija, Mirjana Karanović, Svetlana Bojković, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić doneo je odluku o uručenju priznanja Petru Božoviću u decembru pošle godine tajnim glasanjem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike