Ubice koje su branili veliki jugoslovenski advokati: Završeno snimanje serije “Branilac”

02.07.2021

15:06 >> 15:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovaj igrano-dokumentarni serijal je rađen prema dramatizacijama istinitih događaja koji su se odigrali u periodu od 1955. do 1975. godine

Ubice koje su branili veliki jugoslovenski advokati: Završeno snimanje serije “Branilac”
Copyright Promo/Serija "Branilac" Nebojša Dugalić

Danas se, nakon pedeset snimajućih dana, završava snimanje RTS-ove televizijske serije “Branilac”, koju je realizovala izvršna produkcija “Up&Up”. Serija sadrži devet celovečernjih epizoda koje obrađuju šest različitih slučajeva ubistava u kojima su branioci bili veliki jugoslovenski advokati – Filota Fila, Veljko Guberina, Slobodan Subotić i Toma Fila.

Promo/Serija “Branilac” Nenad Jezdić

Ovaj igrano-dokumentarni serijal je rađen prema dramatizacijama istinitih događaja koji su se odigrali u periodu od 1955. do 1975. godine. U pitanju su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama, njihovim slabostima i profesiji koja nosi zakletvu da brani čoveka, ali ne i delo koje je učinjeno.

Promo/Serija “Branilac”

“Branilac” je serija koja u sebi sadrži dramske rekonstrukcije okolnosti koje su dovodile do zločina kao i rekonstrukcije samih ubistava. Ova serija poseduje elemente drame i trilera, ali nam daje i prikaze sudskih sporova koji nam lagano otkrivaju okolnosti pod kojima su se zločini odigrali.

Najveći deo snimanja odvijao se na teritoriji opštine Ub, a snimalo se i na lokacijama u Beogradu, Valjevu i Pančevu.

Promo/Serija “Branilac” Tihomir Stanić

U ulogama četvorice advokata “branilaca” pojavljuju se Nenad Jezdić, Tihomir Stanić, Nebojša Dugalić i Ðorđe Marković, a značajne uloge u seriji ostvarili su i Aleksandar Ðurica, Marko Živić, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Mišo Obradović, Jelena Ðokić, Mladen Sovilj, Nebojša Milovanović, Tanja Pjevac, Marko Vasiljević, Anja Pavićević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Milena Predić, Jovana Gavrilović, Jelena Gavrilović, Dubravka Kovjanić, Ivana Zečević, Rade Marković, Milan Caci Mihailović, Nenad Cile Ilić, Bojan Perić, Novak Bilbija i Maja Lukić.

Promo/Serija “Branilac”

Rediteljka serije je Jelena Svetličić, scenaristi su Vladimir Mančić i Biljana Maksić, a direktor fotografije Gojko Despotović. Urednik serije je Marko Novaković.

Premijera televizijske serije “Branilac” očekuje nas na Javnom servisu od jeseni ove godine.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike