Slobodan Trkulja: Čarolija lampiona i ove godine na Kineskom festivalu svetla

09.02.2021

10:14 >> 11:35

0

Uz različite svetlosne instalacije zvanično će biti obeležena Kineska Nova godina u Srbiji

Slobodan Trkulja: Čarolija lampiona i ove godine na Kineskom festivalu svetla
Copyright Promo / Đorđe Tomić

Kineski festival svetla ove godine biće održan pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja od 11. do 25. februara u Beogradu na Sava Promenadi ispred “Galerije Belgrade” i u Novom Sadu u Limanskom parku. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova.

U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda, Grada Novog Sada, održaće se treća po redu ovakva manifestacija u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas.

Promo / Đorđe Tomić

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na pet kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi.

Promo / Đorđe Tomić

– Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival, i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji, ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla – kaže Trkulja i dodaje:

Promo / Đorđe Tomić

– Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri i na Viberu, te ćemo festivalsku radost  i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije  biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici https://vb.me/kineskifestival. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere – poručuje Trkulja.

Pročitajte još

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće sve u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike