Neuobičajenom kombinacijom oboe i harfe počeo Prvi festival Beogradske filharmonije

03.02.2021

13:10 >> 11:58

0

Autor: Dejan Ćirić

Pored zadovoljstva poštovalaca ozbiljne muzike što uživo prisustvuju koncertu, radost se ogledala i na licima protagonistkinja

Neuobičajenom kombinacijom oboe i harfe počeo Prvi festival Beogradske filharmonije
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Filhamoničarke Sanja Romić (oboa), i Milana Zarić (harfa), svirale su u Sali filharmonije dela francuskih impresionista za ova dva instrumenta na radost ograničenog broja posetilaca uslovljenim merama protiv pandemije. Pored zadovoljstva poštovalaca ozbiljne muzike što uživo prisustvuju koncertu, radost se ogledala i na licima protagonistkinja koncerta.

Prvi festival Beogradske filharmonije čini ukupno deset koncerata u filharmonijskoj Sali u kojoj će BGF svirati na čelu sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom, a najavljeni su i nastupi filhamoničara u različitim kamernim sastavima.

Tanjug/Sava Radovanović

Danas, 3. februara, na programu su dela Betovena i Šostakoviča u izvođenju orkestra koji čine duvači i gudači Beogradske filharmonije. Kao izvođači najavljeni su: Vladan Lončar, Jelena Dragnić, Boris Brezovac, Aleksandar Latković, Ognjen Popović, Dušan Petrović, Nikola Ćirić, Boban Stošić.

Pročitajte još

Maestro Felc sa orkestrom priprema dva programa koji će biti izvedeni u šest termina. Prvi program je „Veče Mendelsona“, koje je najavljeno za 4, 5. i 6. februar, kad će BGF svirati dve uvertire ovog nemačkog romantičara – „Hebridi“ i „Lepa Meluzina“, kao i njegovu „Italijansku“ simfoniju broj 4“.

Tanjug/Sava Radovanović

Klavirski trio koji čine Mirjana Nešković (violina), Dušan Kočišević (violončelo), i Slađana Gajić (klavir), 9. februara izvešće dela Bramsa i Mendelsona.

Veče kasnije gudački kvartet u sastavu Miroslav Pavlović i Ksenija Milošević (violine), Ivana Uzelac (viola), Katarina Stanković (violončelo), sviraće muziku Betovena i Mocarta.

Tanjug/Sava Radovanović

Drugi orkestarski program Filharmonije pod vođstvom maestra Felca za Prvi festival, čine dela Igora Stravinskog, Gustava Malera i Franca Šuberta 11, 12. i 13. februara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike