Mikser festival pod sloganom „Zagrljaj“ i ove godine u Zornića kući

05.02.2021

08:05 >> 11:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Dvanaesti festival biće festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju

Mikser festival pod sloganom „Zagrljaj“ i ove godine u Zornića kući
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Mikser festival u 12. izdanju, pod sloganom “Zagrljaj”, drugi put zaredom će biti realizovan u živopisnom okruženju Zornića kuće, u selu Baćevac, nadomak Beograda, od 26. do 28. maja.

Centralni program biće međunarodna konferencija “Think Tank” koja će okupiti eksperte, aktiviste, predstavnike državne uprave, medije, korporacije i međunarodne organizacije na zajedničkom zadatku – kako osmisliti i ubrzati globalni oporavak nakon pandemije.

Neka od pitanja koja će biti važna na ovom skupu su – da li je pandemija pomogla da se razume koncept solidarnog i održivog razvoja, značaj ekoloških tema, u kojoj meri je kreativnost potrebna upravo u kriznim situacijama. Ljudska bića su stvorena da budu u fizičkoj interakciji sa sebi bliskim bićima, a sa tim u vezi socijalna distanca tokom najsurovijeg perioda u novijoj globalnoj istoriji, nije podrazumevala samo fizičku distancu. Ona je, u velikoj meri, odredila i smanjeni društveni, kreativni i poslovni kapacitet pojedinaca.

Dvanaesti Mikser festival biće festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju.

Uz pomoć više od 100 stručnjaka, aktivista, dizajnera i umetnika, na Mikseru 2020. predstavnici su odredili društvene i ekološke preduslove za kreiranje stalne budućnosti nakon pandemije, pokrenuli su nove inicijative i partnerstva.

Pročitajte još

Kroz 72 sata neprekidnog dijaloga između učesnika iz gotovo svih oblasti društvenih oblasti definisaće naredni Mikser kao poziv za opštu mobilizaciju svih progresivnih snaga. Teme su poznate: kvalitetniji vazduh, čistija voda, zdravija zemlja, društvena solidarnost, održivi dizajn, osnažena kultura.

Programske celine MF 2021. biće: Mikser Razgovori, Art Zona, Mikser Muzika, Mikser Dizajn, Mikser Media Hub, Mikser Radionice i Mikser Dizajn Kamp.

Mikser razgovori će se odvijati u InŠtalaciji, u sali od 350 m2 u Zornića kući, a u odnosu na dozvoljeni broj prisutnih na javnim skupovima krajem maja 2021, a biće određen i broj gledalaca u sali. Konferencija će se odvijati i u virtuelnom prostoru, u live stream prenosu preko Mikserovih kanala komunikacije, kao i putem platformi medijskih partnera Miksera.

Festivalski program i tačna satnica biće naknadno objavljeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike