Otvoren Sajam savremene umetnosti: Izlaže 26 umetnika iz cele Srbije

11.06.2021

05:29

0

Autor: Dejan Ćirić

Postavka predstavlja fuziju različitih likovnih stilova, izraza i dinamika

Otvoren Sajam savremene umetnosti: Izlaže 26 umetnika iz cele Srbije
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Sajam savremene umetnosti (CAF), otvoren je u Dorćol Platz-u, a publika će imati priliku u naredna tri dana da vidi izložbe 26 umetnika iz cele Srbije.

Postavka ovogodišnjeg “Contemporary Art Fair” (Sajma savremene umetnosti), predstavlja fuziju različitih likovnih stilova, izraza i dinamika, rekla je organizator Marija Milošević.

Prema njenim rečima, svaki od autora u okviru ove manifestacije ima priliku da predstavi svoje radove, a karakteristika sajamskog izlaganja pruža publici interaktivnost i mogućnost razgovora sa umetnicima tokom sva tri dana postavke.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Jedan od izlagača, umetnica Marija Gavrilović, navela je da inspiraciju za svoje radove crpi iz sopstvenih iskustava koje je stekla tokom studija u inostranstvu.

– Moji radovi slave ženu, njenu snagu, nežnost, ranjivost i nastajali su kao odgovor na različita iskustva i kulture koje sam upoznala tokom života u Milanu i Njujorku – rekla je Gavrilovićeva i dodala da su ovakve manifestacije od velikog značaja za umetnike kao i za kulturni identitet Beograda.

Marija Gavrilović Tanjug/Dragan Kujundžić

U zahtevnom vremenu, kako kaže umetnica Vanja Vulin Ivošević, vidljivost koju ovaj sajam pruža podrška je umetnicima iz Srbije.

– Slike su arhitektonične, s obzirom na to da je arhitektura moje primarno zanimanje, prisutna je i apstrakcija kao likovni izraz u mojim radovima – ističe Vulin Ivošević.

Vanja Vulin Ivošević Tanjug/Dragan Kujundžić T

Umetnica Danijela Knežević mišljenja je da je sajam pionirski poduhvat za koji se nada da će postati tradicija, a posetioci će svake godine imati priliku da vide raznolike umetničke radove.

Danijela Knežević Tanjug/Dragan Kujundžić

Autorima je važno da izlažu kako bi na taj način mogli da afirmišu svoj rad i postignu potencijalnu saradnju, dodaje ona.

– Moji radovi su floralne apstrakcije inspirisane prirodom i emotivnim stanjima u kojima se nalazim – rekla je Kneževićeva.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike