Od benda sa imanja u Mančesteru do jednog od najvećih na svetu: ,,Oasis Knebworth 1996“ u bioskopima (VIDEO)

21.09.2021

10:52

0

Autor: Dejan Ćirić

Čuveni koncerti održani 11. i 12. avgusta 1996. godine, rasprodati su za manje od jednog dana, a 250.000 njihovih obožavaoca okupilo se u Knebworth parku kak

Od benda sa imanja u Mančesteru do jednog od najvećih na svetu: ,,Oasis Knebworth 1996“ u bioskopima (VIDEO)
Copyright Oasis/Profimedia

Dugoočekivani dokumentarni film ,,Oasis Knebworth 1996“ biće prikazan u bioskopima širom sveta, a u Srbiji u Cineplexx UŠĆE Shopping Center i Cineplexx Niš bioskopima 23. septembra od 20 časova.

Ovaj dokumentarni film slavi poseban odnos između benda „Oasis“ i njihove publike. Film je ispričan kroz poglede obožavaoca i izgrađen na temelju opsežnih i nikada ranije viđenih arhivskih koncerata i snimaka u pozadini, sa dodatnim intervjuima sa bendom i organizatorima koncerata.

Promo/Cineplexx

Izlazeći iz ’80 -ih, raspoloženje nacije se menjalo. Ponovni kulturni preporod u umetnosti i kulturi doveo je do hladne Britanije. U svom meteorskom usponu, „Oasis“ je predstavio novi optimizam. Dve kratke godine bile su potrebne da od benda sa imanja u Mančesteru postanu jedan od najvećih bendova na svetu.

Čuveni koncerti benda „Oasis“ održani 11. i 12. avgusta 1996. godine, rasprodati su za manje od jednog dana, a 250.000 njihovih obožavaoca okupilo se u Knebworth parku kako bi uživali u muzici ovog kultnog sastava. Ovi koncerti bili su vrhunac uspeha benda ,,Oasis“ i simbol udruživanja jedne generacije.

Film ,,Oasis Knebworth 1996“/Profimedia

Od pesama „Columbia“ i „Ackuiesce“, preko „Champagne Supernova“, „Don’t Look Back In Anger“, „Live Forever“ , bend je trijumfalno izveo i čuvenu pesmu ,,Bitlsa“ „I Am The Walrus“, koja je bila prva pesma iz 1990-ih koja je prešla milijardu pregleda na aplikaciji Spotify.

Pročitajte još

Noel i Liam Gallagher su izvršni producenti ovog ostvarenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike