Film "Vudstok ’99: Mir, ljubav i bes": Priča o danu kada su umrle devedesete (FOTO/VIDEO)

23.07.2021

18:05 >> 20:44

0

Prožet energijom rok dokumentarca, film nas vodi na binu sa bendovima, iza kulisa sa organizatorima i do skučenih kampova, preplavljenih kupatila i grupa mlad

Film "Vudstok ’99: Mir, ljubav i bes": Priča o danu kada su umrle devedesete (FOTO/VIDEO)
Copyright Music Box - Woodstock / Promo / HBO

Dokumentarni HBO film “Vudstok ’99: Mir, ljubav i bes” imaće premijeru 24. jula na HBO GO. To je ujedno i prvi film u okviru šestodelne serije “Muzička kutija”, koja istražuje ključne trenutke za popularne umetnike i bendove, ali i legendarne albume i muzički biznis u celini.

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

Film donosi priču o Vudstoku ’99, trodnevnom muzičkom festivalu koji je imao za cilj da promoviše jedinstvo i kontrakulturni idealizam originalnog festivala iz 1969. godine, ali je umesto toga prerastao u nerede, pljačke i seksualne napade. Mračni ishod je doneo festivalu ozloglašenu titulu “dana kada su umrle devedesete”.

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

“Vudstok ’99: Mir, ljubav i bes” je fokusiran na mlade Amerikance s kraja prošlog milenijuma, u senci pucnjave u školi Kolumbajn i nadolazeće Y2K histerije, ukazujući na trenutak u kojem je uznemirenost jedne generacije dovela do seizmičkih kulturnih promena.

Uz muziku najagresivnijih rok bendova tog doba, film takođe preispituje mitove iz 1960-ih i otkriva bolne istine o opasnosti ružičaste nostalgije u doba komercijalizma i profita.

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

Prožet energijom rok dokumentarca, film nas vodi na binu sa bendovima, iza kulisa sa organizatorima i do skučenih kampova, preplavljenih kupatila i grupa mladih pljačkaša. Film prikazuje i mišljenja različitih stručnjaka, uključujući organizatore Majkla Langa i Džona Šera, kao i kritičare Veslija Morisa, Morin Kalahan i Stivena Hajdena.

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

Music Box – Woodstock / Promo / HBO

Svedočenja muzičara, među kojima su Tarik Troter iz grupe The Roots, Džonatan Dejvis iz Corn-a, Mobi, Džul, The Offspring i Skot Stap iz Creed-a, kao i posetilaca festivala, daju sirovi prikaz događaja, otkrivajući kako je vikend posvećen muzici i jedinstvu prerastao u haos.

Pročitajte još

Autor serije “Muzička kutija” je Bil Simons, a “Vudstok ’99: Mir, ljubav i bes” je režirao Garet Prajs. Producenti su Šon Kigan i Adam Gibs, izvršni producenti su Bil Simons, Džodi Gerson i Mark Cimino, a korpoducenti su Džof Čau, Šon Fenesi i Noa Malale za HBO. Senior producentkinja je Tina Ngujen, a izvršne producentkinje su Nensi Abraham i Lisa Heler.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike