Marko Nastić: Mali rođendan na Exitu

26.06.2021

13:31 >> 14:56

0

Autor: Dejan Ćirić

Povodom povratka na festival na kome je više puta nastupao, poznati di-džej je rekao da se uvek potrudi da priredi ekskluzivniji set, nešto što publika nije

Marko Nastić: Mali rođendan na Exitu
Copyright Marko Nastić Tanjug/Dragan Kujundžić

Di-džeja Marka Nastića očekuju nastupi 3. jula na beogradskom Kalemegdanu i 9. jula na festivalu Exit u Novom Sadu, a predstoji mu da završi album koji radi sa kantautorkom Anom Ćurčin, kao zajednički projekat „Amnasti“.

Nastić je rekao da će „The unlock party“ na Kalemegdanu biti „kao umanjena Retrospektakl žurka iz 2018. godine“, kada je pred 7.000 posetilaca proslavljao 20 godina svoje di-džej karijere.

Marko Nastić Tanjug/Dragan Kujundžić

Novi „Retrospektakl“ bio je planiran za prošlu godinu, ali je zbog pandemije pomeren za april 2022. godine, ali će u međuvremenu 3. jula do 1.500 posetilaca u rovovima kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, moći da uživa u ekskluzivnim retro setovima, na kojima će dominirati hitovi iz perioda od 1998. do 2005. godine.

– Došli smo na ideju, pošto dugo ništa nismo radili, da napravimo „The unlock party“ umanjenog kapaciteta sa istim konceptom i manjim brojem di-džejeva. Lajnap je sa ljudima sa kojima sam maltene odrastao, i koji su me prvi put bukirali još devedesetih Vlada Janjić i Mark Vi, i naravno Dejan Milićević sa kojim sam počeo da radim rane 1996. godine. Tako da je to veoma intimno, pošto se dosta dobro poznajemo – rekao je Nastić.

Povodom povratka na Exit 9. jula, na kome je već više puta nastupao, Nastić je rekao da voli festival i uvek se potrudi da priredi „ekskluzivniji set, nešto što publika nije čula barem u razmaku od tri, četiri meseca“.

Marko Nastić Tanjug/Dragan Kujundžić

Usled pandemije, novosadski festival umesto prošlog leta, svoju 20. godišnjicu slavi sada od 8. do 11. jula, a Nastić smatra to i za svoj „mali rođendan na Exitu“, pošto je nastupio na „nultom“ izdanju 2000. godine, kada još nije bio održavan na Petrovaradinskoj tvrđavi.

– Možda dobijem i sat – našalio se Nastić.

Ostaje da se vidi kako će globalna pandemija uticati na muzičku industriju, a Nastić je primetio da se već pravi jedan mehur kod izdavaštva, pošto se muzika, posebno vinilna izdanja, „prodaju sporije nego inače“.

– Nekada je bilo da kada rezervišem neki vinil, ako ga ne kupim u sledećih mesec i po, neću više moći da dođem do njega. A isto tako vidim po prodaji svojih ploča ovde – kad nema turista mnogo je manja prodaja. Pauzirao sam dva izdanja, jer nisam baš bio siguran koliko je pametno ovog momenta raditi – ističe poznati di-džej.

Marko Nastić Tanjug/Dragan Kujundžić

Početak pandemije bio je težak za Marka, koji je u prvoj nedelji zaključavanja dobio dete, a nakon prestanka koncertnih aktivnosti vreme na raspolaganju uspeo je da iskoristi za rad u studiju, gde je uradio svoj album i ostvario preko 40 saradnji sa raznim ljudima.

– Uglavnom je studio pomagao da malo izađem iz tog ”korona života”. Nisam imao koronu i nekako sam preživljavao kao i svi ostali. Uđem u studio, upalim mašine i mozak ode u drugu stranu – opisuje Nastić.

Marko Nastić Tanjug/Dragan Kujundžić

Do saradnje sa muzičarkom Anom Ćurčin, koja koja iza sebe ima albume “Sketches Of Belonging” (2016) i “Differences” (2019), došlo je pošto se Nastiću mnogo svideo jedan njen nastup, a potom ih je zajednički prijatelj povezao da sarađuju, pri čemu su se “odmah prepoznali”, svidela im se međusobna energija i počeli su da snimaju.

– Dolazila je u studio, pokazivao sam joj moje mašine, kako to funkcioniše. Jedna po jedna, i došli smo do 15 pesama. Dobro da album nije bio gotov prošle godine, jer sam se malo tehnički unapredio, neke stvari smo promenili, dobili smo savete dobrih muzičkih producenata, snimili smo neke malo duže aranžmane. Kako smo se osećali, tako smo pravili – rekao je Nastić.

Ana Ćurčin Promo/Ena Jevtić i Ivona Živulj

Prema njegovim rečima, rad na „Amnasti“ lagano je počeo 2016. godine, a sada treba dobro razmisliti šta uraditi sa albumom, pošto je u pitanju “ozbiljan projekat, a teritorija plasmana je svetsko tržiste”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike