24sedam na Arsenal festu: Gromoglasan zvuk slobode (FOTO+VIDEO)

26.06.2021

09:06 >> 12:00

0

Autor: Dejan Ćirić

Na tri različite bine nastupali su mnogi izvođači iz zemlje i regiona, ali je veče obeležio nastup Hladnog piva” i benda Dubioza kolektiv”

24sedam na Arsenal festu: Gromoglasan zvuk slobode (FOTO+VIDEO)
Copyright 24sedam/M.K.

Nakon više od godinu dana festivalske tišine, sinoć je uz gromoglasan zvuk brojnih bendova i njihovih fanova, u srcu Šumadije održano drugo veče Arsenal festa, prvog muzičkog događaja koji je okupio više od 7000 posetilaca.

Najveći muzički festival koji se, pod posebnim bezbednosnim uslovima, održava u Srbiji pred publikom, prvi put od početka pandemije posetili su ljudi iz cele zemlje, ali i regiona.

24sedam/M.K.

– Osećaj je fenomenalan, oduševljena sam organizacijom, drago mi je što se osećam bezbedno, ulazak funkcioniše samo za one koji imaju testove i koji su vakcinisani tako da konačno mogu da budem negde bez maske i da se opustim – kaže za naš portal Sanja Janačković koja je na festival doputovala iz Niša.

Sanja Janačković 24sedam/M.K.

Ove godine posebna procedura na ulazu napravila je dodatne gužve, jer su zdravstveni radnici strogo proveravali da li svi imaju potvrdu o vakcini, antitela nakon preležanog virusa Covid 19 ili negativan PCR ili brzi antigenski test, ali to nije pokvarilo raspoloženje publike koja je, kako se moglo videti, jedva dočekala povratak u “normalu”.

24sedam/M.K.

24sedam/M.K.

Na tri različite bine nastupali su mnogi izvođači iz zemlje i regiona, ali je veče obeležio nastup “Hladnog piva” i benda “Dubioza kolektiv”.

– Napokon prava publika, a ne virtuelna, napokon ste tu, ovo je divno, predivno – rekao je tokom nastupa Mile Kekin, frontmen “Hladnog piva”.

“Hladno pivo” 24sedam/M.K.

“Hladno pivo” 24sedam/M.K.

Organizatori Arsenala su za posetioce obezbedili više punktova u gradu gde svi koji imaju kartu za festival mogu besplatno da urade brze antigenske testove pre dolaska na koncert.

24sedam/M.K.

24sedam/M.K.

Sudeći po  atmosferi u krugu Kneževog arsenala nije se znalo da li više uživa publika ili muzičari na bini.

24sedam/M.K.

“Dubioza kolektiv” 24sedam/M.K.

“Dubioza kolektiv” 24sedam/M.K.

Večeras će na završnici publika moći, između ostalih, da čuje „Osvajače“ koji slave 30 godina od prvog albuma “Krvi i led”, srpske Irce „Orthodox Celts“ i svetskog gitarskog heroja Yngwie Malmsteen, koji poručuje: “Jedva čekam da vas sve vidim tamo!”.

24sedam/M.K.

24sedam/M.K.

Od 2011, Arsenal fest nije održan samo prošle godine zbog pandemije korona virusa.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike