Prekid glasne tišine: Na Kalemegdanu počinje najbogatija koncertna sezona do sada

22.06.2021

07:03

0

Autor: Dejan Ćirić

Filip Bulatović, Nina Badrić, Vasil Hadžimanov, Marko Louis samo su neki od izvođača koji će nastupiti u BitefArtCafe-u

Prekid glasne tišine: Na Kalemegdanu počinje najbogatija koncertna sezona do sada
Copyright Promo/BitefArtCafe

Koncertom Filipa Bulatovića „Mapo Keys“, u BitefArtCafe-u na Kalemegdanu počinje najbogatija koncertna letnja sezona do sada.

Glasnu tišinu koja je trajala duže od godinu dana, 23. juna u 21 čas prekinuće sjajna muzika Filipa Bulatovića koncertom na Letnjoj sceni BitefArtCafe-a na Kalemegdanu.

Bulatović je jedan od naših najtalentovanijih autora džez, pop, fank i fjužn muzike, koji već godinama živi i stvara u Njujorku. Na koncertu će publika imati priliku da čuje ceo Filipov autorski opus u izvođenju devetočlanog benda, od „Qzama Quartet“ funk hitova do „Mapo Keys“ singlova kao sto su “Love And Trust”, “What Did You Do to Me”.  U isto vreme, biće održana promocija njegovog novog singla “Boyfriend”.

Binu će deliti sa vrhunskim beogradskim muzičarima, od kojih srce benda čine dobro poznati Peđa Milutinović, Dragan Ivanović i Luka Ignjatovic, kao i vokalni solisti Aleksandra Bijelić Aleksijević i Ilija Mihailović.

NIna Badrić Promo/BitefArtCafe

Dobra vest je da ljubitelje kvalitetne muzike očekuje još puno koncerata ovog leta, tako da na istoj Summer Stage sceni nastupa hrvatska pop diva Nina Badrić, 24. i 25. juna.

Već u utorak, 29. juna, sviraće Vasil Hadžimanov Trio, inače projekat koji okuplja tri virtuoza: klavijaturistu i pijanistu Vasila Hadžimanova, basistu Martina Đakonovskog i bubnjara, Aleka Sekulovskog. Njihova bliska komunikacija tokom svih nastupa prilično je impresivna, čineći ovaj trio odličnom muzičkom izvedbom i jedinstvenim susretom tri muzičara sa snažnim duhom i izrazom. Internacionalni trio će svojim prvim beogradskim nastupom predstaviti novi album „Melody Rhymes“. Album će moći da se kupi na samom koncertu, a Vasil, Martin i Alek su najavili da će albume sa zadovoljstvom potpisivati nakon nastupa.

Vasil Hadžimanov Trio_Promo/Aneta Varga

Početak jula na Summer Stage-u obeležiće nastup grupe Negativ (1. jula), koji su članovi benda najavili kao iskren i intiman koncert gde će publika i bend opet biti jedno. Neki članovi grupe kažu da će možda iznenaditi publiku i nekim novim pesmama koje su stvarali tokom prethodnih meseci.

Negativ Promo/BitefArtCafe

U julu će biti održan koncert u čast Vlade Divljana. „Nenormalni i prijatelji“ će svirati 4. jula pesme iz svih perioda Vladine bogate muzičke karijere, pa će deo repertoara činiti i najveći hitovi grupe “Idoli”.

Vlada Divljan/YouTube

Jedan od najtalentovanijih bubnjara sa ovih prostora, Peđa Milutinović, predstaviće svoj novi autorski projekat, „Drumbooty“, 15. jula. Ovaj petočlani sastav karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip hopa i afrobeat-a na koju je nemoguće ostati ravnodušan.

Marko Louis Promo/BitefArtCafe

Koncert Marka Louisa održaće se 22. jula, a sedam dana kasnije, 29. jula, benda „Ničim izazvan“.

Ničim izazvan Promo/BitefArtCafe

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike