Katarina Radivojević otvorila Dunav Film Fest: Sećam se kada smo trčali za ružama uz ove stepenice

21.08.2021

11:40 >> 15:34

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovogodišnja selekcija objedinjuje izuzetna ostvarenja, filmove koji pomeraju granice i predstavljaju autorske svetove koji treba da budu viđeni

Katarina Radivojević otvorila Dunav Film Fest: Sećam se kada smo trčali za ružama uz ove stepenice
Copyright Katarina Radivojević Promo/Dunav film fest

Četvrto izdanje Dunav Film Festa započeto je filmom „Nečista krv – greh predaka“, reditelja Milutina Petrovića, koji je prikazan sinoć između zidina smederevske tvrđave.

Glumica Katarina Radivojević, koja u filmu igra ulogu Cane, svečano je otvorila četvrti Dunav Film Festival koji je zatim propraćen vatrometom.

– Dobro veče dragi Smederevci, meni je posebno drago što sam ponovo ovde nakon 16 godina i nekako su mi se vratile najlepše uspomene iz mog života vezane za najlepše scene iz „Čarlstona za Ognjenku“, ali i najteže. Sećam se kada je puno vas ovde statiralo, kada smo trčali za ružama uz ove stepenice. Pripala mi je velika čast da otvorim ovaj festival i srećna sam što sam ovde večeras sa vama – rekla je glumica.

Katarina Radivojević Promo/Dunav film fest

Pre početka projekcije, publici se obratila Jelena Bilić, PR  Dunav Film Festa, koja se u ime organizacije festivala zahvalila publici, Upravi Grada i Gradu Smederevu, kao i Ministarstvu kulture zbog primećenog značaja i pružene podrške kako bi se festival i ove, četvrte godine za redom, ostvario.

Katarina Radivojević, Anđela Jovanović i Jugoslav Pantelić Promo/Dunav film fest

Igor Stanković, idejni tvorac festivala, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom održavanja festivala ove godine.

– Umetnost teži da intrigira i potresa na svim meridijanima, i u nekim budućim vremenima, nekim budućim generacijama, naša umetnost i naše umeće predstavljanja umetnosti vama ima za cilj da ovde i sada vrati druženje, osmeh i nadu u bolje sutra – rekao je Stanković.

Maja Ćirković, članica gradskog veća grada Smedereva zadužena za resor kulture, informisanja i turizma, kao i predsednica organizacionog odbora festivala, saopštila je da je „sadržaj festivala vezan za visoke umetničke domete, zdrav koncept, prisustvo filmskih delatnika i moć filma koja dela na različitim lokacijama, i da nas čine ponosnim i podstiču nas da negujemo i podržavamo Dunav Film Fest.“

Ekipa filma “Nečista krv – greh predaka” Promo/Dunav film fest

Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, obratio se publici i napomenuo da ovogodišnja selekcija objedinjuje izuzetna ostvarenja, filmove koji pomeraju granice i predstavljaju autorske svetove koji treba da budu viđeni.

Predsednica žirija Ana Maria Rossi osvrnula se na takmičarski program i iskazala veliko zadovoljstvo što se ponovo našla ispred platna na smederevskoj tvrđavi, ovaj put u ulozi žirija. Pored Ana Marie, o nagradi „Dunavska lađa“, kao i nagradama za najbolji scenario, najbolju režiju i najbolje glumačko ostvarenje odlučivaće glumci Emir Ćatović i Mladen Sovilj.

Pročitajte još

Nakon projekcije, publici se poklonila ekipa filma „Nečista krv“,  na čelu sa Milutinom Petrovićem i Snežanom Van Hauvelingen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike