Ana Ćurčin uoči sutrašnjeg koncerta: Muzika je oslonac u ovom vremenu

20.11.2020

12:58 >> 18:43

0

Autor: Dejan Ćirić

Grupa Ana & The Changes svoj jedini koncert ove godine održaće 20. novembra u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda

Ana Ćurčin uoči sutrašnjeg koncerta: Muzika je oslonac u ovom vremenu
Copyright Promo/Danilo Mijatović

– Pre godinu dana smo upravo u Domu omladine predstavili poslednji album „Differences“ i planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali, pandemija nas je sprečila i ovo je sada prvi i poslednji koncert u ovoj godini – kaže Ana Ćurčin uoči dugo očekivanog ponovnog susreta sa svojom publikom.

Ana je u međuvremenu bila vredna na brojnim onlajn koncertima u periodu izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa flautistkinjom Milenom Jančurić na nekoliko lepih događaja. Na poziv Doma omladine Beograda, „Ana & The Changes“ nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom.

– Posle duge pauze ovaj koncert nam je i poseban izazov ali mu se izuzetno radujemo. Sviraćemo pesme sa studijskih albuma „Sketches Of Belonging“ i „Differences“, a specijalna gošća će biti Milena Jančurić koju sam upoznala ove godine i od tada često sarađujemo, sviramo i pravimo pesme. U saradnji sa Milenom nastale su „Shadow“ i klavirska kompozicija „Košuta“, koja se našla na kompilaciji „Klavirsko nebo #3“ i albumu „Scene“. Radujem se zajedničkom koncertu i tome što će se Milena uključiti i u bendovsku postavku. Ovo će biti poseban događaj za sve nas – ističe umetnica.

„Ana & The Changes“ tokom 2020. godine objavili su album “Differences Live” sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u „Amerikani“, a Ana ovu izazovnu godinu završava jednim specijalnim izdanjem – albumom “Scene” koji je od 10. novembra dostupan na svim digitalnim platformama. “Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih sedam, osam godina, za pozorište, film, video igre i reklame.

– Ta kompilacija je na neki način proizvod ove godine i priča o tome kako sam kroz nju prošla, iako je ideja o takvom albumu postojala od prošle godine. Poželela sam da objedinim numere i kompozicije koje sam radila tokom proteklih godina. Raduju me utisci ljudi i činjenica da slušaju album „Scene“. Do mene su došle razne divne reakcije, kako za sam album, tako i za omot/artwork koji je dizajnirala Ena Jevtić i koji sjajno ilustruje suštinu albuma – objašnjava Ana.

Sutrašnji koncert u Domu omladine biće još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju. Praktično, od početka svoje karijere Ana je vezana za Dom omladine Beograda i u njemu se desilo mnogo toga “prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi “veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali „Amerikana“, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom, po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri, bio u Velikoj sali DOB. Često je nastupala u ovom prostoru, kao i na različitim festivalima, sarađujući sa drugim kolegama.

– Nekako mi se čini da nas čeka teška zima zbog virusa i okrenuću se stvaranju novih pesmama, to se do sada pokazalo kao dobar oslonac iako ga je povremeno teško sprovesti zbog količine stresa koji svakodnevno doživljavamo u ovoj situaciji. Čini mi se da je to ispravno i potrebno. Ali, pre toga, radujem se predstojećem susretu sa publikom u Domu omladine. Pazićemo jedni na druge, nosićemo maske, poštovaćemo distancu u publici – poručuje Ana Ćurčin za kraj razgovora.

Dom omladine Beograda sprovodi sve mere propisane od strane nadležnih organa, u cilju suzbijanja cirkulacije koronavirusa. Nošenje zaštitne maske je obavezno, u prostoru postoje dezo-barijere i sredstva za dezinfekciju ruku, vodi se računa o fizičkoj distanci i maksimalnom broju posetilaca u skladu sa propisima. Molimo publiku da bude odgovorna prema sebi i drugima, i da se pridržava propisanih mera.

PROČITAJTE JOŠ: Šou se nastavlja: Lični asistent Fredija Merkjurija stiže u Beograd

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike