Hana Selimović o nastavku serije „Besa“: Moguća ljubavna priča sa Milošem Timotijevićem?

25.11.2021

10:05

0

„Mnogo gledalaca se pita u šta će izrasti odnos Petrita i Divne. To mi je jako drago. Moraćete da pogledate ovu sezonu da biste to videli“, ističe glumica

Hana Selimović o nastavku serije „Besa“: Moguća ljubavna priča sa Milošem Timotijevićem?
KATA0580 - Copyright Hana Selimović,24sedam/Katarina Mihajlović

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je glumica Hana Selimović koja je govorila o predstojećoj drugoj sezoni serije "Besa".

Selimovićeva je rekla da je u nastavku "Bese", čije emitovanje počinje od 27. novembra na televiziji Superstar, primetno širenje priče sa tri glavna muška junaka iz prve sezone na veći dijapazon likova, a i "žene malo više ulaze u fokus".

- To me izrazito raduje. Nažalost, obično smo pisane kao fini nakit muškim likovima ili kao neke žrtve preko kojih se prelama najtragičniji deo radnje. Retko imamo priliku da gledamo žene u punoj snazi, da se bavimo njima i psihološki i na svaki drugi način, kako se bavimo muškim likovima. Druga sezona u tom smislu pravi korak napred - naglasila je glumica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Njen lik Divna je žena na poziciji moći, a u ovoj sezoni dobija "jednu ključaonicu" kroz koju možemo da gledamo u njen privatni i ljubavni život, odnosno njen život kao samohrane majke, što je, po glumičinim rečima, dosta izazovna uloga.

- Što se tiče odnosa sa likom koji igra Miloš Timotijević, pre prve sezone smo razgovarali šta su nam uzori, u smislu para detektiva, i stalno smo pričali o Molderu i Skali, kao najdaljoj referenci. Dvoje ljudi koji su jako bliski i čiji odnos stalno očekujemo da uznapreduje. Mnogo gledalaca se pita u šta će izrasti odnos Petrita i Divne. To mi je jako drago. Moraćete da pogledate ovu sezonu da biste to videli - rekla je glumica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Govoreći o produkcijskim standardima "Bese", Selimovićeva je istakla da se do te mere vodilo računa o svim aspektima da seriju vidi "kao incident", pošto trenutna hiperprodukcija televizijskog programa u Srbiji "ne znači da smo ušli u prostor većeg kvaliteta, već kvantiteta".

- Kad ti se desi zaista kvalitetan projekat to je retkost. Imam sreću i privilegiju da u jednom takvom igram. Očekujem da će rezultati biti u skladu sa onim što su bili naši uslovi stvaranja - naglasila je glumica.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Prema njenim rečima, u "Besi" je kriminal samo milje u kome gledamo odvijanje dramskog sadržaja, uz fokusiranje na lične priče na minuciozan način.

- Tretman porodice kao teme je dosta prepoznatljiv za ''Besu''. Čini mi se da ulazimo u mnogo bogatiji i širi prostor nego u prvoj sezoni. Imam velika očekivanja od druge sezone i verujem da smo nadmašili prvu - zaključila je glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike