Još jedna tajna „Crne svadbe“: Kako je Strahinja Blažić dobio ulogu u seriji o kojoj priča cela Srbija

11.11.2021

12:21

0

Kada ga je reditelj Nemanja Ćipranić pozvao da u psihološkom trileru prožetom vlaškom magijom igra debeovca Marka, glumac je znao da se radi o dobrom i kvalitetnom projektu

Još jedna tajna „Crne svadbe“: Kako je Strahinja Blažić dobio ulogu u seriji o kojoj priča cela Srbija
DSCF9179 - Copyright Strahinja Blažić Promo/Firefly productions

Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Strahinja Blažić koji je govorio o svojim ulogama u predstavi "Gospođica Julija", seriji "Crna svadba" i filmu "Lihvar".

Blažić je rekao da u komadu "Gospođica Julija" igra jedini muški lik Žana, a priprema uloge je za njega bila jako zahtevan, ali dragocen proces, pogotovo što je radio sa proslavljenim rediteljem Harisom Pašovićem, što je za ovog mladog glumca bilo veliko iskustvo.

Strahinja Blažić Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Prema njegovim rečima, komad Avgusta Strindberga (1849-1912) je i danas aktuelan kao kad je pisan, jer su klasne razlike i dalje velike, a bavi se i problemom izolovanosti pojedinca, represijom koju trpi od porodice i društva, kao i o problemima seksualnosti.

- Rad sa Pašovićem vratio mi je veru u pozorište, u rad, u iskrenost u pristupu i posvećenosti. Imao sam apsolutno poverenje u Pašovića, ni u jednom trenutku se nisam osećao nelagodno, niti da radim nešto što nije na liniji radnje, što nije dobro za komad, a samim tim i za mene - naglasio je glumac.

Blažić je ocenio da je "Gospođica Julija" iskrena u svojoj nameri, ne eksplicitna, i da je važno što se izvodi u Madlenianumu, kako bi ljudi saznali da se u toj kući "dešavaju predstave koje su malo drugačije od onih na koje su navikli".

Strahinja Blažić Promo/Firefly productions
 

Scenario za seriju "Crna svadba" je jedini koji je Blažić pročitao na mobilnom telefonu, pošto ga je tako dobio od prijatelja, scenariste Strahinje Madžarevića.

- Ne mogu da čitam sa telefona. Ja sam ''stara škola'', moram da uzmem papir i čitam. Ali sam sve pročitao u cugu i odmah sam ga zvao i rekao: ''Strajo, ne zato što si moj drug, ali zaista si napisao remek-delo!'' To se u komadu čitalo – ističe glumac.

Kada ga je reditelj Nemanja Ćipranić pozvao da u psihološkom trileru prožetom vlaškom magijom, pored Uliksa Fehmiua, Jelene Ðokić, Nikole Koja, Slavka Štimca i drugih, igra debeovca Marka, Blažić kaže da je znao da će "Crna svadba" da bude dobar i kvalitetan projekat.

Promo/Dušan Grubin
 

Pored "Crne svadbe" Blažić je po Madžarevićem scenariju igrao i u filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića, koji je prema njegovim rečima sniman iskreno, iz srca, bez kalkulacija, i jako mu je drago što je posredstvom brojnih festivala i nagrada stigao do publike.

- Sa Ćeranićem sam radio ''Grupu'' i ''Švindlere''. Sa njim bih da radim do kraja života - zaključio je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike