Uliks Fehmiu za 24sedam o tragičnoj ulozi u "Crnoj svadbi": Ostvarenje dečačkog sna

20.10.2021

14:43

0

"Mi pričamo o svetu danas, o ovom ovde, a i šire, kao i o tom stanju potpunog sunovrata empatije i svesti o onome drugom. Ova priča postavlja pitanje zašto se mi danas nalazimo tu gde jesmo", kaže glumac

Uliks Fehmiu za 24sedam o tragičnoj ulozi u "Crnoj svadbi": Ostvarenje dečačkog sna
Copyright Uliks Fehmiu, serija "Crna svadba" Promo/Firefly

Psihološki triler "Crna svadba" stiže pred televizijsku publiku 23. oktobra subotom i nedeljom na Superstar TV, a nedelju dana kasnije, 30. oktobra, na RTS.

U glavnim ulogama kao inspektore gledaćemo Nikolu Koja i Uliksa Fehmiua, a kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić koji potpisuje i režiju svih deset epizoda.

U Jugoslovenskoj kinoteci danas je upriličena novinarska projekcija prve dve epizode, nakon čega su autori i deo glumačke ekipe predstavili ovaj originalni projekat produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekom Srbija.

24sedam/Katarina Mihajlović
Ekipa serije "Crna svadba"

Kako smo imali prilike da vidimo, priča počinje u malom mestu u istočnoj Srbiji, gde Mitar (maestralni Slavko Štimac), inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar (odličan Fehmiu), pripadnik bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju u kojoj se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

Na današnjoj konferenciji upitali smo Uliksa Fehmijua šta ga je privuklo ovoj neobičnoj priči, na šta nam je on odgovorio da je to pre svega bio dečački san.

24sedam/Katarina Mihajlović
Uliks Fehmiu

- Kada kao dečak sanjate da ćete se možda nekad baviti ovim poslom svako od nas je u jednom trenutku poželeo da igra nekog dasu u jednom žanrovskom paketu, nekok policajca koji pokušava da shvati šta se tu desilo i da spasi stvar i učini ovaj svet boljim. To je dečački poriv. Ovo je zaista nešto novo što nisam imao prilike da radim. Naravno, glumačka podela je za nas veoma bitna. Ovde je zaista impozantna ekipa u kojoj su mnoge kolege s kojima sam želeo da radim - kažao nam je Fehmiu i dodao:

- Ali, ja uvek pokušavam u svemu da nađem još ono nešto, onaj pravi razlog. Važno mi je o čemu mi zaista pričamo priču. U ovom slučaju mi pričamo o svetu danas, o ovom ovde, a i šire, kao i o tom stanju potpunog sunovrata empatije i svesti o onome drugom. Ova priča postavlja pitanje zašto se mi danas nalazimo tu gde jesmo. 

24sedam/Katarina Mihajlović
Uliks Fehmiu

Kako je Fehmiu objasnio, njegov lik Petar je čovek koji je izgubio mnogo i kojeg zatičemo nakon što mu se dogodila tragedija - gubitak sina.

- On je čovek koji uvek radi na strani dobra, takav sam i ja. No, Petar je oprhvan osećajem krivice i odgovornosti za prerarni gubitak sina. On je neko ko ne može nikako da krene napred zbog tragedije u prošlosti i može da funkcioniše jedino u svom profesionalnom okruženju - objašnjava glumac.

Ističe da živimo u takvim vremenima gde čovek često u potrezi za odgovorima pribegava onostranom.

- Živimo u vremenima koja su čudna, pokušavamo da racionalno odgovorimo na pitanja koje nam svakodnevica donosi. Kada odgovori ne postoje, skloni smo da ih tražimo negde van onoga što oko može da vidi. Tu kreće ova priča. 

U ostalim ulogama "Crne svadbe" pojavljuju se Borka Tomović, Predrag Bjelac, Toni Mihajlovski, Filip Ðurić, Anastasija Ðurović, Ljiljana Blagojević i drugi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike