Marko Janjić za 24sedam: Počinioce teških krivičnih dela treba zauvek izopštiti iz društva

17.01.2021

12:09 >> 15:36

0

Za takve monstrume ne treba da postoji manja kazna od doživotne - poručuje glumac

Marko Janjić za 24sedam: Počinioce teških krivičnih dela treba zauvek izopštiti iz društva
Copyright Promo/Aleksandar Letić

Svako za koga se dokaže da je krivično odgovoran treba da odgovara bez obzira na svoju poziciju. Zakon je jasan i trebalo bi da bude jednak za sve, kaže za naš portal glumac Marko Janjić pružajući ovim rečima apsolutnu podršku glumici Mileni Radulović koja je, zajedno sa još nekoliko devojaka, optužila čuvenog vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Printscreen/Youtube

Janjić ističe da bi sankcionisanje teških krivičnih dela trebalo da bude pooštreno i da lica koja ga počine snose odgovornost tako što će zauvek biti izopšteni iz društva.

– Pogotovo ako govorimo o teškim krivičnim delima kao što su pedofilija, čije posledice trajno oštećuju žrtve. Za takve monstrume ne treba da postoji manja kazna od doživotne. Na taj način bi se i žrtve ovakvog nasilja ohrabrile od strane države da ih ona štiti i da kaznenom politikom koju država sprovede nad konkretnim počiniocem, neće postojati mogućnost da isto delo počini. A praksa je pokazala da skoro svaki pedofil bude i povratnik u svom krivičnom delu, s obzirom na to da su izrečene kazne male i nakon odsluženja vrlo brzo takvi predatori se nađu u poziciji da ponovo pronađu i napadnu žrtve – kaže glumac.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike