Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu: Najveći nikad ne odlaze

05.02.2021

12:58 >> 13:05

0

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u čast svog profesora govorili su Milan Kalinić i Iva Štrljić

Održana komemoracija Ivanu Bekjarevu: Najveći nikad ne odlaze
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva održana je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a porodica i kolege odali su počast velikom umetniku koji je preminuo 16. novembra prošle godine.

Ovom prilikom glumica Iva Štrljić održala je govor i evocirala uspomene na svog profesora.

– Svaki trenutak trebalo je da bude mali momenat za sreću. Bekjarev je uvek bio spreman za šalu i bio je pun energije sa neuzastavljivim temperamentom. Podučavao nas je tome da se dajemo do kraja, da ne budemo cicije. Da budemo galantni u onome što izlazi iz našeg srca – rekla je glumica i dodala:

– Drugi su imali profesora, a mi smo imali Bekija, zato znam da bi se naljutio da ovo moje obraćanje bude u tužnom tonu. Beki nigde nije otišao, on je tu među nama u uspesima svih svojih studenata. Beki nigde nije otišao, zato što oni najveći i oni koje smo najviše voleli nikad ne odlaze, zauvek su tu – zaključila je ona.

Glumac i voditelj Milan Kalinić, takođe je bio jedan od sudenata pokojnog Bekjareva, a sada se na komemoraciji putem video uključenja prisetio svog profesora i uputio mu poslednji pozdrav.

– Da mu pošaljemo neku zakasnelu reč, neko poštovanje koje možda nismo na pravi način pokazali zbog žurbe i stalnih obaveza. Mislim da to treba da mu gore bude satisfakcija, da taj put koji je prešao dole nije bio uzaludan, ako ništa drugo onda zbog nas studenata. Zaista sam ponosan što sam bio student Ivana Bekjareva i to uvek volim da istaknem i mislim da ćemo sigurno još nekada na nekom drugom mestu odigrati neku scenu i otpevati neku navijačku pesmu – rekao je Kalinić.

ATAImages / Antonio Ahel

Među prisutnima na komemoraciji bili su i Branka Petrić, Vlasta Velisavljević, Marko Janketić, Rada Đuričin, Ivica Dačić i drugi…

Pročitajte još

Ivan Bekjarev bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine, odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u tom teatru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike