Boda Ninković: Slušaj, sine, ove velike reči

09.07.2021

18:15 >> 18:37

0

Autor: Dejan Ćirić

Obična priča o običnom čoveku nosi mnogo više zanimljivosti od kriminalnog miljea koji je u većini naših savremenih filmskih i televizijskih projekata, k

Boda Ninković: Slušaj, sine, ove velike reči
Boda Ninković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Glumac Slobodan Boda Ninković govorio je za Tanjug o predstojećim filmovima “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića i “Heroji Halijarda” Radoša Bajića, o stanju u Beogradskom dramskom pozorištu i njegovoj biografiji “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči“.

Boda Ninković Tanjug/Dragan Kujundžić

Ninković je rekao da u filmu o legendarnom pevaču i autoru narodne muzike Tomi Zdravkoviću igra njegovog oca, patrijarhalnog čoveka starog kova, koji je sina u jednom trenutku odveo u kafanu i pomogao mu da otkrije svoju pravu životnu sredinu.

– Scenario je vrlo lepo napisan i priča je veoma emotivna, a melodije će zaokružiti opšti utisak. Nezahvalno je govoriti unapred o rezultatu, ali mislim da će ovaj film biti pravi bioskopski pogodak – rekao je Ninković.

Film “Toma”/Promo

Njegov drug sa glumačke klase Dragan Bjelogrlić je, po glumčevim rečima, zaista uspeo da kroz niz veoma dobrih projekata sazri i postane reditelj u pravom smislu te reči. Ninković ističe da je Bjelogrliću najveća prednost to što “rediteljski proces vodi iz glumčke glave”.

Upitan da li se posle dugogodišnje karijere više pronalazi u ulogama epohe ili su mu veći izazov savremene radnje, Ninković je rekao da je svako pomeranje i izlaženje iz ovog vremena mnogo zanimljivije i inspirativnije.

– Suviše smo zatrpani svakodnevicom. Mislim da i publika oseća zasićenost najaktuelnijim stvarima koje su vrlo jednostrane. Stalno pokušavamo da prikažemo da smo u nekom velikom problemu. Obična priča o običnom čoveku nosi mnogo više zanimljivosti od kriminalnog miljea koji je u većini naših savremenih filmskih i televizijskih projekata – ocenio je glumac.

Boda Ninković Tanjug/Dragan Kujundžić

Ninković je počeo snimanje filma “Heroji Halijarda” reditelja Radoša Bajića o najvećoj operaciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, za koji kaže da je projekat od velikog značaja, a u kome igra starešinu sela koji je sakrivao pilote.

– Mislim da je Radoš našao pravi recept da bez ikakve žurbe polako tretiramo vrlo važnu temu – rekao je glumac.

Radoš Bajić, Žarko Laušević i Petar Božović na setu filma “Heroji Halijarda” Promo/Contrast Studios

Kao dugogodišnji član Beogradskog dramskog pozorišta, Ninković kaže da je dolaskom na čelo te kuće reditelj Jug Radivojević napravio pravi potez što je doveo veliki broj mladih ljudi, koji kao “sveža krv“ i moraju mnogo više da budu zastupljeni u pozorišnom životu, jer njihova energija gura teatar napred.

– BDP je trenutno u naletu zbog sveže energije, ali generalno svim pozorištima fali ozbiljnija restauracija sisitema organizovanja. Zapošljavanje na neodređeno vreme glumaca nije preterano stimulativno ni za kuću ni za glumce – istakao je Ninković.

Boda Ninković i Miloš Biković u predstavi “Kad su cvetale tikve” Printscreen / TVBDP

Pre dve godine objavljena je glumčeva biografija pod nazivom “Boda: Slušaj, sine, ove velike reči” autora Jovice Tišme, koja je pomogla Ninkoviću da se malo osvrne i sagleda svoj život.

Pročitajte još

– Imao sam priliku da sagledam neke stvari i da vidim da se dosta toga događalo na profesionalnom i privatnom planu. Ne mogu da ne budem nezadovoljan. Sve je urađeno pitko, reakcije ljudi koji su je pročitali su zaista bile veoma pozitivne i drago mi je zbog toga – zaključio je poznati umetnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike