Miloš Biković za 24sedam prvi put o novoj ulozi nakon zamene u „Belom lotosu“: Agent koji radi za komunističku partiju Rusije

20.02.2024

20:00

0

Snimanje počinje za dva dana

Miloš Biković za 24sedam prvi put o novoj ulozi nakon zamene u „Belom lotosu“: Agent koji radi za komunističku partiju Rusije
Miloš Biković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Miloš Biković, dobitnik je nagrade „Tatjana Lukjanova“ za celokupno umetničko stvaralaštvo koje mu je dodelilo matično pozorište BDP,  povodom 77. rođendana.

Nagradu mu je uručena danas u BDP na obeležavanju rođendana.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovo je ujedno bilo i prvo javno pojavljivanje Miloš Bikovića pred novinarima, nakon skandalozne odluke HBO da ga zameni u trećoj sezoni serije „Beli lotos“.

Raspored popunjen za celu godinu

Očigledno je da je Biković sada dobro utabao svoju glumačku stazu kako u Srbiji tako i u Rusiji, pa se sada nameće pitanje, ima li planova, za druge uloge izvan Srbije i Rusije.

-  Kao što vidite planovi su podložni promenama i u pozitivnom i negativnom smislu ali svakako ova će biti zauzeta godina, i već sada je raspored za celu godinu popunjen – rekao je Biković za 24sedam.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U gustom rasporedu, Biković izdvaja film koji će biti sniman u rusko-kineskoj koprodukciji.

- Snimanje počinje prekosutra, tačnije moj prvi snimajući dan. Film se zove „Crvena svila“, i snimaće se u Kini u Rusiji. Igram ruskog carskog agenta, koji radi za komunističku partiju Rusije, i on pokušava da spase život odbeglim Kinezima koji su članovi komunističke partije, a koje pokušavaju da ubiju – kaže Biković, za 24sedam.

Kako bira uloge

A na osnovu čega bira uloge u tako prenatrpanom rasporedu?

- Projekti se biraju po kvalitetu. Danas postoje dobri filmovi i serije i u Srbiji i u Rusiji i na Zapadu, ali i u Koreji a i u Kini, tako da se projekti biraju isključivo po kvalitetu i po onome što ja kao glumac osećam  i šta rezonuje sa mnom kada pročitam scenario.  Na kraju scenario je i dalje ugaoni kamen kada je reč o izboru uloga – kaže Biković, i dodaje da neki naši filmski projekti mogu da pariraju onima u svetu:

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Oni su autuntični, imaju nešto od našeg duha. Mi imamo dovoljno umetničkog, glumačkog, rediteljskog dara i dovoljno osećaja i smisla za humor kao i kreativnog naboja da stvaramo sadržaje koji su intresantni za ceo svet.

O seriji "Beli lotos"

Na kraju Biković, je progovorio i o seriji „Beli lotos“.

- Želim im svu sreću, jer je to sjajna serija. Nadam se da će uspeti jer su i oni na neki način oštećeni celom situacijom.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Želim im da i oni to prevaziđu i da im treća sezona bude fantastična. Ja sam pročitao scenario i mislim da će to biti jedna dobra serija – zaključio je Biković, odbijajući da „spojluje“ iako očigledno zna šta će se sve dešavati u luksuznom odmaralištu na Tajlandu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike