Željko Joksimović za 24sedam otkriva utiske sa premijere filma „Toma“: Emocija u svakom kadru

21.08.2021

18:01 >> 20:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Publika je dugoočekivano ostvarenje o životu Tome Zdravkovića nagradila desetominutnim ovacijama

Željko Joksimović za 24sedam otkriva utiske sa premijere filma „Toma“: Emocija u svakom kadru
Copyright Željko Joksimović na premijeri filma "Toma" u Sarajevu Promo/SFF

Film godine, kako su ga mnogi nazvali, sinoć je imao svoju svetsku premijeru na filmskom festivalu u Sarajevu, nakon čega su usledile desetominutne ovacije za sjajnu priču o Tomi Zdravkoviću i ekipu koja je realizovala ovo ostvarenje.

Ekipa filma “Toma” na filmskom festivalu u Sarajevu Promo/SFF

Film je prikazan na čak tri lokacije u gradu na Miljacki, a na crvenom tepihu pojavili su se reditelj i producent Dragan Bjelogrlić, kompozitor i producent Željko Joksimović, glumci Milan Marić koji je u ovom ostvarenju maestralno odigrao Tomu Zdravkovića, Tamara Dragičević kojoj je pripala uloga Silvane Armenulić, Petar Benčina, Milena Radulović i mnogi drugi.

Željko Joksimović, Sarajevo film festival, Promo/SFF

Željko Joksimović je u ekskluzivnoj izjavi za portal 24sedam otkrio da je premijera filma „Toma“ u Sarajevu prevazišla njegova očekivanja i da je ponosan na delo koje će zasigurno predstavljati svojevrsno svedočanstvo o liku i delu legendarnog Tome Zdravkovića.

– Dugo sam čekao ovaj trenutak i mogu da kažem da sam presrećan. Premijera filma u Sarajevu, a posebno reakcije publike, prevazišle su moja očekivanja. Beskrajno sam verovao u ovaj film i ovo je potvrda da smo uspeli u želji da napravimo jedno vredno svedočanstvo o Tomi Zdravkoviću koje će ostati za sva vremena. Emocija s kojom smo stvarali oseća se u svakom kadru ovog filma, u svakoj pesmi, svakoj replici. Ponosan sam što je to publika osetila i prepoznala i radujem se svakoj novoj projekciji, jer znam da smo napravili antologijsku priču. Kao neko ko se celog života bavi muzikom osećam da sam kroz ovaj film napravio još jedan važan korak, pre svega u težnji da svoju umetnost delim sa ljudima i sačuvam od zaborava jedno vreme i umetnike koji su stvarali muzička remek-dela – rekao je Joksimović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike