Pavle Jerinić o snimanju američke serije „The Ark“: Stranci su došli naoštreni, bez milosti (FOTO)

10.05.2023

14:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Prema njegovim rečima, u stranoj produkciji od glumca se očekuje mnogo, nema prostora za opuštanje, radi se intenzivno, brzo, sa mnogo kadrova i dublova

Pavle Jerinić o snimanju američke serije „The Ark“: Stranci su došli naoštreni, bez milosti (FOTO)
Pavle Jerinić - Copyright Promo/SYFY NBCUniversal International/Aleksandar Letić

Popularna američka serija "The Ark" (Barka) je kompletno snimljena u Srbiji 2022. godine, a na njoj su radili brojni filmski radnici iz Srbije, među kojima su: glumci Tijana Upčeva, Pavle Jerinić, reditelji: Milan Todorović - Toki, Milan Konjević i Sandra Mitrović, direktor fotografije Igor Šunter, glavni kostimograf Ivana Vasić Ingliš, i mnogi drugi.

SYFY NBCUniversl International, Aleksandar Letić
 

Seriju "The Ark" (Barka) je kreirao Din Devlin, a radnja se odvija 100 godina u budućnosti kada su počele misije planetarne kolonizacije kao neophodnost da se obezbedi opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija na svemirskom brodu poznatom kao “Barka 1” susreće se sa katastrofalnim događajem koji uzrokuje masovno uništenje i gubitak života.

SYFY NBCUniversl International, Aleksandar Letić
 

Pošto je preostalo više od godinu dana pre nego što treba da se stigne na ciljanu planetu, dolazi do nedostatka zaliha za održavanje života i gubitka vođstva, tako da preostala posada mora da postane najbolja verzija sebe kako bi ostala na kursu i preživela.

Ostvarenje dečačkih snova

Glumac Pavle Jerinić je u intervjuu za Tanjug rekao da je produkcijska kuća Balkanic media uspostavila kontakte sa kreatorima serije "The Ark" Dinom Devlinom i Džonatanom Glasnerom, koji stoje iza uspešnih filmova "Dan nezavisnosti" i "Zvezdana vrata", koji su došli su ovde da rade naučnofantastičnu seriju".

Prema njegovim rečima, radnja se dešava u jednom svemirskom brodu pa se mogu koristiti studiji u Šimanovcima i ne postoje dodatni izdaci i troškovi.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Tijana Upčeva i ja tumačimo jedne od glavnih likova. Tu je i Jelena Stupljanin koja se malo kasnije pojavljuje tokom prve sezone, ali ona igra jednu od najbitnijih uloga - ističe glumac i napominje da je uloga u ovoj seriji ostvarenje njegovih dečačkih snova jer je kao mali maštao, gledajući slične serije i filmove, da se jednog dana pojavi "u tako nečemu, i evo nas danas, tu smo gde smo".

Iza kamere samo naši ljudi

Jerinić naglašava da je zanimljivo što kompletnu ekipu iza kamere čine naši ljudi.

- Sjajna stvar u svemu tome je što na ovom području ima toliko talenata, stručnih ljudi, pametnih, velikih umetnika, koji su više nego upotrebljivi za bilo koje tržište i produkciju - ocenio je glumac i dodao da je pritisak igranja u inostranoj produkciji veći nego u domaćoj, jer se glumi na stranom jeziku i "koliko god poznavali engleski bilo je jako teško". 

SYFY NBCUniversl International, Aleksandar Letić
 

Bez opuštanja

- Trudio sam se maksimalno da britanski dijalekat prilagodim i osposobim da to bude što bolje. Ja sebi lovim greške i sada vidim šta je moglo bolje, ali apsolutno imam razloga da budem zadovoljan - rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, u stranoj produkciji od glumca se očekuje mnogo, nema prostora za opuštanje, radi se intenzivno, brzo, sa mnogo kadrova i dublova.

- Pogotovo sa stranom ekipom koja dođe naoštrena, bez milosti. Spremni su, nemaju luksuza da se opuštaju - otkriva Jerinić.

U seriji se koriste kostimi Ivane Vasić Ingliš, a Jerinić kaže da je uzet model koji ima uporište u savremenoj tehnologiji kompresije.

- Mi smo u snu, u kapsulama i treba da se probudimo na sledećoj planeti koja mora biti naseljena. Tokom godinu dana putovanja i ležanja normalno je da telo atrofira. Kada se probudimo kompresija pomaže da mišići brže prorade – zaključuje glumac.     

Bonus video:     

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike