Upoznali smo je u „Dari iz Jasenovca“ a sada razotkriva misteriozno ubistvo: Nikolina Friganović o seriji „Nemirni“ (FOTO)

07.05.2023

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Napetost i iščekivanje svake nove epizode biće glavna odlika ove uzbudljive priče

Upoznali smo je u „Dari iz Jasenovca“ a sada razotkriva misteriozno ubistvo: Nikolina Friganović o seriji „Nemirni“ (FOTO)
Nikolina Friganović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Uzbudljiva i napeta triler priča od 12 epizoda, serija „Nemirni“, u čijem fokusu je otkrivanje misterioznog ubistva od juče je počela da se emituje na Superstar kanalu. Serija u fokus stavlja inspektorku policije koja, vođena sopstvenim nemirom, na neočekivan način razotkriva vezu između države, službe i kriminala.

Serija "Nemirni" Promo/Telekom Srbija
 

Napetost i iščekivanje svake nove epizode biće glavna odlika ove uzbudljive serije, navode njeni autori, a reditelj Darko Nikolić kaže da će isprepletane priče biti veoma zanimljive za praćenje.

- Radnja prati inspektorku koja želi da sazna šta se desilo u zločinu starom pet godina, ali paralelno i dramu koja otkriva slojevitost porodičnih odnosa u porodici Banović - izjavio je Nikolić.

Specifična i introvertna

Glavna glumica u ovom ostvarenju, Nikolina Friganović, koju znamo iz filma "Dara iz Jasenovca", je za Tanjug istakla da su imali dobar materijal na kome su radili, "vrlo čvrst i kompleksan scenario sa intrigantnim likovima". 

- Podloga i sam materijal su bili dobri, mi smo bili posvećeni i nadam se da će se to prepoznati - istakla je glumica.

Serija "Nemirni" Promo/Telekom Srbija
 

Friganovićeva je rekla da je lik inspektorke Mirne žena između četrdesetih i pedesetih godina, "u najtananijoj fazi u ženskom životu". 

- Vrlo je specifična i introvertna. Njen unutrašnji život je vrlo intenzivan i buran. Jako je dobra u svom poslu, mada mnogi sumnjaju u nju. Život joj je vezan za rad u policiji.

U suprotnosti sa svojim imenom

Prema Nikolininim rečima, Mirna je "u suštini krhka i ranjiva žena, sa svim mogućim dnevnim problemima sa kojima se svaka žena danas susreće", a uz to proživljava i jednu vrlo stresnu situaciju. Njena junakinja je, kako glumica naglašava, u suprotnosti sa svojim imenom i "nije baš tako mirna".

U seriji ima odličnih ženskih likova koji su jako dobro napisani, iako je u takvim serijama obično težnja prebačena na muške uloge - napomenula je glumica.

Serija "Nemirni" Promo/Telekom Srbija
 

- Sviđa mi se kod Darka Nikolića što mu je ovo druga serija u kojoj je u centar stavio ženu. Jako mi se dopalo njegovo poverenje koje je dao glumicama – otkriva Friganovićeva.

Najdragocenije iskustvo u dosadašnjoj karijeri

Osim ovog projekta, glumicu ćemo gledati i u predstojećoj predstavi "Urnebesna tragedija" Narodnog pozorišta, po komadu Dušan Kovačevića. Reditelj Jagoš Marković je, pored Nikoline, angažovao još dvoje glumaca iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

- Marković je pre nekoliko godina izrazio želju da sarađujemo. Tada nisam bila u mogućnosti, ali sada su se stvari otvorile i stigli smo do „Urnebesne tragedije“ - rekla je glumica i dodala da je rad na ovoj predstavi možda najdragocenije i najintenzivnije iskustvo u njenoj dosadašnjoj karijeri.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Nikada nisam radila na takav način. Jagoš je vrlo intenzivan reditelj koji zaista obožava glumce i ima veliko poverenje. Nisam nikada od prve probe radila tom snagom, jačinom i intezitetom. Meni je prva proba izgledala kao generalna – zaključila je glumica.

Promo/MCF
 

Osim nje, u seriji „Nemirni“ igraju i Dejan Aćimović, Gordan Kičić, Marinko Prga, Milan Čučilović, Boris Pingović, Igor Benčina, Anica Dobra, Ljubomir Bandović, Gorica Popović, Nebojša Dugalić, Rale Milenković i mnogi drugi koji će gledaocima ovaj krimi-triler učiniti maksimalno uzbudljivim.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike