"Laž" je novi pozorišni hit: 24sedam saznaje zašto! (FOTO/VIDEO)

28.03.2023

17:02

0

Raspradato je 14 narednih izvođenja, a statistika kaže da je to 6.000 gledalaca

"Laž" je novi pozorišni hit: 24sedam saznaje zašto! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pozorišna predstava "Laž" biće prvi put odigrana 1. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu.

Iako premijera još nije održana, već se zna da će predstava biti pravi pozorišni hit, jer je rasprodato 14 narednih izvođenja, a statistika kaže da je to 6.000 gledalaca.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ostalo je još malo "završnih radova", a glumci Jelisaveta Orašanin Teodosić, Tamara Krcunović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić, kao i reditelj Nikola Ljuca, izašli su pred novinare u Beogradskom dramskom pozorištu i podelili prve utiske pred subotnju premijeru.

Publika voajer koji lebdi iznad jednog stana

- Ovakav stil i pristup pozorištu nešto je što se često ne igra kod nas. Ovo je jedno posebno zvučno i vizuelno iskustvo, tako da ljudi u sali imaju utisak da su voajeri koji lebde iznad jednog stana - rekao je Nikola Ljuca, reditelj predstave.

Jednu od uloga igra i Jelisaveta Orašanin Teodosić.

- Tamara Krcunović i nas tri klasića. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun obrta, te se nadam da ćemo opravdati tu njegovu nagradu i da će publika voleti ovu predstavu - smatra glumica i dodaje:

- Režija je veoma svedena i još smo u probama. Još uvek sve "ušniravamo", ali istina je da ćete sigurno uživati u ovoj predstavi i da će se ona dugo gledati.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Njen "klasić", glumac Miloš Biković, kaže da je nezahvalno pričati o predstavi dok je proces još u toku.

- Ako nešto mogu da kažem unapred za ovu predstavu, to je da sam sve svoje kolege video u nekom izdanju u kakvom do sada nisam, i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo - rekao je Biković, dodajući da će konačan sud o celoj predstavi dati publika.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U predstavi dva bračna para tokom jedne večeri otkrivaju mnogo skrivenih istina jedni o drugima.

Potraga za istinom

- Ta potraga za istinom je nešto što je najteže u pozorištu, da postigneš toliku sigurnost u sebe i da jesi to nešto na sceni, a da to ne pokazuješ, da ne bude kao opera u kojoj "glumci" imaju neku vrstu distance.

Ta vrsta ogoljovanja i minimalnih glumačkih sredstava je teška, zato što se ne krijemo iza nekih likova, ali na taj način se dolazi do suštine - rekla je glumica Tamara Krcunović, opisujući kako je tekao glumački proces tokom ove predstave.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

A šta je zapravo istina a šta laž u ovoj predstavi BDP-a?

- Svi naši junaci imaju neku svoju istinu, a onda dolazimo do toga da kada se sudare te različite istine shvatimo da je tvoja istina drugačija od moje. Hajde onda da se dogovorimo da imamo jednu univerzalnu istinu i da tako funkcionišemo.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Trudili smo se da svaki lik do kraja opravdamo i razumemo. Tako da smo na kraju došli do toga da se zapravo na sceni odigrava jedan psihološki realizam - rekao je glumac Miodrag Radonjić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike