„Osmi putnik“ i „Istrebljivač“ uskoro kao TV serije: Zastrašujuća vožnja koja će „zalepiti“ ljude za sedišta

23.11.2021

09:01

0

U razgovoru za Bi-Bi-Si Ridli Skot je potvrdio da će bezvremene filmske priče imati televizijsku adaptaciju

„Osmi putnik“ i „Istrebljivač“ uskoro kao TV serije: Zastrašujuća vožnja koja će „zalepiti“ ljude za sedišta
profimedia-0598377199 - Copyright "Osmi putnik"/Profimedia

„Istrebljivač“ (Blade Runner) i „Osmi putnik“ (Alien) su “najizdržljiviji” filmski serijali Ridlija Skota. Sada je reditelj najavio da će biti pretvoreni u TV serije, te da su već napisani piloti.

U razgovoru za Bi-Bi-Si u ponedeljak, Ridli Skot je rekao da se adaptacija „Istrebljivača“ planira kao serija od 10 epizoda:

- Mi smo već napisali pilot i “kostur”. Dakle, već predstavljamo „Blade Runner“ kao TV seriju, prvih 10 sati - potvrdio je reditelj i dodao da je „Osmi putnik“ dobio „sličan“ tretman. Pilot se piše zajedno sa “kosturom” onoga što se dešava u 8 do 10 sati serije.

"Istrebljivač"/Profimedia
 

Vesti o seriji „Osmi putnik“ su prvi put objavljene u decembru 2020. Serija će se emitovati na kablovskom kanalu FX, a Noa Hali će biti glavni pisac.

Šef FX-a Džon Landgraf opisao je projekat prošle godine kao „prvu priču o „Osmom putniku“ smeštenu na Zemlji i mešanjem bezvremenskog horora prvog dela franšize sa neprekidnom akcijom drugog, što će biti zastrašujuća uzbudljiva vožnja koja će „zalepiti“ ljude za sedišta.“

Ridli Skot ranije nije razgovarao o TV seriji „Blade Runner“. Animirana serija zasnovana na kultnom filmu „Blade Runner: Black Lotus“ premijerno je prikazana ranije ovog meseca na Adult Svim-u.

Ridli Skot/Profimedia
 

Skotov sledeći film je „Kitbag“, biografski film o Napoleonu Bonaparti, sa Hoakinom Feniksom u ulozi francuskog cara i Džodi Komer kao Marijom Antoanetom. Reditelj je potvrdio da će snimanje počinje 15. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: filmitv.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike