Lena Kovačević: 24sedam razmišljam o...

18.10.2020

18:17 >> 12:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Volim da sanjam na Tašmajdanu

Lena Kovačević: 24sedam razmišljam o...
Copyright Lena Kovačević Promo/Andreja Damnjanović

Lena Kovačević živi muziku i svakoj pesmi koju stvara dodaje nešto sasvim lično, samo njeno, simbolično i novo. Komercijalna i senzacionalna karijera nikada nije bila njen izbor, ali je zato svojim autentičnim muzičkim stilom osvojila ljubitelje kvalitetnog i dobrog zvuka. Sav taj džez jeste u njenoj krvi, i u njenom “kafeu”, u kome se kriju još neke važne stvari, sećanja i iskustva, koja otkriva za naš portal.

Film kome se uvek vraćate?

Volim filmove Vudija Alena zbog dinamike, priče i tako specifičnih likova i njihovih razgovora, Njujorka i atmosfere koju nose njegovi filmovi. Kroz njegove filmove sam, kao dete, zavolela džez. “Misteriozno ubistvo na Menhetnu” mi je favorit, jer kombinuje komediju, dramu i triler.

Pozorišna predstava koju nikada nećete zaboraviti?

“Profesionalac”, Dušana Kovačevića, u Zvezdara teatru. Sećam se svog nezadovoljstva zbog šiški koje su mi napravljene pred premijeru, ali i plišane crne haljine i lakovanih baletanki, mamine ustreptalosti, frenetičnog aplauza, zore koju smo dočekali u Zvezdara teatru nakon premijere, i tatinog zagrljaja sa Batom Stojkovićem. Posle sam išla na mnogo izvođenja i zaista poznajem taj komad u zarez i tačku.

Knjiga koja vas je promenila?

Biblija! Uzela sam je kad sam naučila da čitam i zavolela. Tada je nisam zaista čitala, već više razgledala, a kasnije sam počela da je razumem i posmatram kako se prožima kroz sve segmente u našem životu.

Putovanje koje ćete zauvek pamtiti?

Mauricijus, 2011. godine. Cvrkut ptica, senka palme, sve beline i boje tirkiznog mora i roze sunca.

Mesto na koje uvek iznova odlazite?

“Spa centar” sa pogledom na park u Beogradu – zelena oaza Tašmajdana. Postoji nešto vezano za taj park što ne umem da objasnim, neka ruža vetrova, što bi rekli u pesmama. Tu učim nove melodije, ispisujem mejlove, slušam muziku i sanjam.

Pesma koja budi uspomene?

“Heaven Help” – Leni Kravic – opijenost i ošamućenost emocijama.
“Ona to zna” – Idoli – prvi ples.

Ličnost koja je obeležila vaš život i karijeru?

Vizije i slike koje imam u svom sećanju od kad sam bila dete, a na koje su snažno uticali porodica, kasnije profesori i danas saradnici sa kojima radim i stvaram. U osnovi, te moje vizije su me zaista usmeravale prema onome što danas radim i one me inspirišu da pokušam da ih realizujem u potpunosti. Volela bih da mislim da sam tek krenula.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike