Teodora Bjelica za 24sedam: Svi se skinemo kad odemo kući, to je samo telo (FOTO/VIDEO)

17.07.2022

18:08

0

"Nema fame, tabua, to je gluma, sastavni deo života", ističe glumica

Teodora Bjelica za 24sedam: Svi se skinemo kad odemo kući, to je samo telo (FOTO/VIDEO)
Teodora Bjelica 24sedam sa Marom (14) - Copyright 24sedam/Ivan Mitić/Nenad Vujanovic

Njenu majku pamtimo iz serije “Srećni ljudi”, po ulozi sekretarice Bebe, a Teodora je sa samo 5 godina dobila prvu ulogu na filmu, u ostvarenju “Ona voli Zvezdu”. Odrastala je uz bardove našeg glumišta i bilo je neminovno da joj to postane profesija.

- Sećam se da mi je jednom za rođendan Bata Živojinović platio letovanje, rekao je mojoj mami da dete mora da ide na more i hteo je da me obraduje. Oni su bili baš veliki prijatelji, a ja sam danas u kontaktu sa njihovom decom, koja su divna i rado ga se sećam - otkrila je Teodora u emisiji “24sedam sa Marom”.

Nasuprot uvreženom mišljenju da deca glumaca biraju taj poziv kao lakši put, Teodora kaže da joj to dugo nije padalo na pamet i da ju je majka odgovarala od glume, a ne “gurala”.

- Ne može u glumu niko toliko ni da te gurne, jer se to na kraju sve vidi. Ili imaš talenat ili ga nemaš, ako ga nemaš, pa sve i da te guraju, nećeš opstati - ističe mlada glumica.

Teodora je do sada igrala u filmovima “Afterparti”, “Toma” i “Južni Vetar”, a sada je gledamo u seriji “Aviondžije”. U seriji “Tri muškarca i tetka” igrala je pored Seke Sablić, koja joj je rekla da pamti njenu mamu, da je mama bila “dobra riba, ali ti si još bolja”.

- Kako je Seka to lepo sročila, kao ljubavni savet: "Samo ti pusti da oni tebe jure, vidi kakva si, sve će doći na svoje". Ona je vrlo konkretna žena, nema vremena za gubljenje i odmah kaže suštinu. Puno mi je srce kad vidim neke kolege sa kojima je mama sarađivala, a sada ja sa njima igram, i sa koliko poštovanja oni govore o njoj - iskrena je Teodora.

U velikim projektima kao što su bili “Toma” i “Južni vetar”, Teodorini likovi su imali malo “opuštenije” scene, ali ona kaže da je ne brine da će to postati šablon.

- Mislim da sam dokazala da ne pripadam takvim kalupima, s obzirom na to da ređam neke glavne uloge u serijama, bože zdravlja možda i na filmu. Naše telo je naše oruđe za rad, naš glas je instrument. Ja to tako doživljavam. Nema fame, tabua, to je gluma, sastavni deo života. Svi se skinemo kad odemo kući, to je samo telo. Pažljivo biram projekte, tamo gde je to neophodno, u redu, ali gde je skidanje samo radi skidanja, to ne prihvatam.

Zbog čega je Milan Marić najveći džentlmen među kolegama, kako je napravila haos na svom prvom snimanju i ko je pre svih prorekao da će postati glumica, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike