Da nije bilo Bate Živojinovića Milošević bi zabranio “Srećne ljude”: „Aranđele, neka ide“

01.04.2021

15:59

0

Autor: Dejan Ćirić

Tadašnji predsednik nije bio zadovoljan serijom i hteo je da prekine dalje snimanje

Da nije bilo Bate Živojinovića Milošević bi zabranio “Srećne ljude”: „Aranđele, neka ide“
Copyright YouTube / Printscreen

Mini serija „Porodica“ koja se ove nedelje emituje na malim ekranima, uzburkala je srpsku javnost, a mnoge je vratila u to vreme, kada se emitovala jedna od kultnih domaćih serija „Srećni ljudi“.

Postoji priča da je snimanje “Srećnih ljudi” tokom devedesetih godina trebalo da bude prekinuto. Najćešće tvrdnje su da je razlog to što su dve glavne glumice Dubravka Mijatović i Tanja Bošković napustile projekat. Uprkos tome, one su zamenjene i snimanje je odmah nastavljeno. S druge strane, prema svedočenju jednog od ključnih kreatora legendarne serije ipak je politika umešala prste.

Slobodanu Miloševiću, čiji konačni pada trenutno prikazuje serija “Porodica”, smetala je pomenuta serija i on je hteo da prekine emotivanje.

Profimedia

Scenarista “Srećnih ljudi” Siniša Pavić govorio je da je serija zapravo slika tadašnjeg društva, koje je izrodilo najgore elemente sa kojima i dan-danas bijemo tešku bitku.

– Kada danas gledate „Srećne ljude“, vidite da je to jedna gorka slika društva. Vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod. U seriji postoji jedno odeljenje na psihijatriji koje je nazvano „odeljenje deviznih štediša“ – reči su scenariste iz monografije posvećene upravo njemu.

Prinstcreen/RTS

Pročulo se, kako svedoči Pavić, da Milošević nije bio zadovoljan i da je hteo da zaustavi snimanje. Međutim, Bata Živojinović koji je igrao Aranđela Golubovića, je na jednom partijskom sastanku kao član SPS-a, sreo Slobu i sa njim “izgladio” stvar.

Privatna arhiva/Miljko Živojinović

– Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom ili već kakvom skupu, Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju. Pričao mi je posle da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: „Aranđele, neka ide“ – stoji u monografiji.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike