Džoni Dep više nikad kao Džek Sperou: Glumac na suđenju izneo nepoznate činjenice o „Piratima sa Kariba“ (VIDEO)

23.04.2022

08:30

0

Priznao je da nikada u životu nije pogledao ovu filmsku franšizu

Džoni Dep više nikad kao Džek Sperou: Glumac na suđenju izneo nepoznate činjenice o „Piratima sa Kariba“ (VIDEO)
Džoni Dep - Copyright Profimedia

Džoni Dep se sudi sa svojom bivšom suprugom Amber Herd, a tokom saslušanja se dotakao i čuvenog serijala "Pirati sa Kariba", u kojoj je igrao glavnu ulogu, lik kapetana Džeka Speroua.

Glumac je priznao da nikada u životu nije pogledao ovu filmsku franšizu.

- Nisam ga pogledao, ali verujem da je film dobro prošao, producenti su hteli nastavke i ja sam bio voljan da nastavim sa snimanjem. Kada znate lik bolje od pisaca, tada treba da budete pravi lik i da dodate svoje reči. Verovao sam u lik u potpunosti - rekao je Dep na suđenju, prenosi "Daily Mail".

Takođe, Džoni je odbacio mogućnost da ponovo glumi u "Piratima sa Kariba".

Tokom unakrsnog ispitivanja, advokat Herdove, Ben Rotenborn, osvrnuo se na iskaz glumca kada je pomenuo da više ne želi da radi u "Piratima 6" čak i ako mu je to ponovo ponuđeno.

- Činjenica je, gospodine Dep, da vam Dizni dođe sa 300 miliona dolara ništa na ovom svetu vas ne bi ubedilo da se vratite i radite na filmu „Pirati sa Kariba“? Tačno?- pitao je Rotenborn, prenosi "Variety".

- To je tačno, gospodine Rotenborn - rekao je slavni glumac.

Profimedia
 

Čak i nakon što je Dizni uklonio Depa iz franšize, ipak je prikazan njegov lik u tematskim parkovima širom sveta.

- Nisu uklonili moj lik. Nisu prestali da prodaju lutke kapetana Džeka Speroua. Nisu prestali ništa da prodaju -  rekao je Dep, prenosi "International Business Times".

Tokom suđenja, glumac je opisao kako je stvorio lik Džeka Speroua.

- Dizni mi je ponudio film koji se zvao "Hidalgo", koji govori o čoveku, konju, pustinji... Pročitao sam scenario i mislio sam da nije za mene. Ali sam hteo da imam sastanak sa ljudima iz Diznija jer sam u tom trenutku imao ćerku od 3 godine i 3 godine sam samo gledao crtane filmove, od Teksa Ejverija do Duška Dugouška. To je sve što sam gledao sa mojom malom devojčicom. Dobio sam scenario "Pirata" i nekako sam u svom umu video šansu da "pomešam" likove iz crtanih filmova - rekao je glumac i nastavio:

Profimedia
 

- Na primer, Peri Kojotu padne kamen na glavu i on je skroz polomljen, ali u sledećoj sceni ima samo mali zavoj na glavi. Onda sam počeo da razmišljam o parametrima likova iz crtanih filmova koji su mi bili dostupni. Nikada niko nije postavljao pitanje, bilo da je reč o osobi od 5 ili 95 godina. Svi kažu: "Naravno da je Pera Kojot još uvek živ." Pokušao sam da ugradim te ideje u lik Džeka Speroua.

Džoni Dep/Profimedia
 

Crtani likovi mogu da se izvuku iz situacije iz koje mi, ljudi, ne možemo. Kapetan Džek Sperou je mogao da radi stvari koje ja nikada ne bih mogao da uradim. On bi mogao da kaže stvari koje ja ne bih mogao. Hteo sam da napravim lik koji bi mogli da prihvate osobe od 5, 45, 65 ili 85 godina. Kao što je lik Duška Dugouška.

Lik kapetana Džeka Speroua je bio kao tip svaštare koji bi mahao bez majice i bio heroj. Ja sam imao drugačije ideje koje sam ugradio u taj lik i vratio ga u život - zaključio je Džoni Dep.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike