Gorica Popović za 24sedam: U susret Uskrsu uz sećanje na jednu posebnu osobu

22.04.2022

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Praznici su prilika da se porodica okupi i da uživa u dobroj atmosferi i druženju. Zato se trudim da održim tu tradiciju“, ističe glumica

Gorica Popović za 24sedam: U susret Uskrsu uz sećanje na jednu posebnu osobu
rolerkoster_atelje_212_24032022_0012 - Copyright Gorica Popović ATA Images/Mateja Stanisavljević

Uskršnji praznici su pred nama, i ma koliko živeli u veoma teškim vremenima, u ovim danima važno je posvetiti se porodici, najbližim prijateljima, svim ljudima koje volimo i koji naš život čine bogatijim i srećnijim.

24sedam/Goran Sivački
 

Ovo jesu dani radosti, kada bi trebalo da se potrudimo da bar nakratko zaboravimo na probleme i u svom domu, u prijatnoj atmosferi, uživamo u običajima, druženju, pomenutoj radosti.

Naša poznata glumica Gorica Popović upravo na taj način dočekuje Uskrs, a za naš portal prenosi neka lepa sećanja iz prošlosti koja nisu izbledela, koja nose posebnu emociju i simboliku, zbog kojih su uskršnji praznici u njenom domu posebni.

ATA Images/Stefan Tomašević
 

- Za mene je Uskrs oduvek bio veliki, voljeni praznik. U mojoj kući se slavio otkad znam za sebe, ponajviše zahvaljujući mojoj baki, koja je, i kada to baš nije bilo uobičajeno u poratno doba, veoma držala do svih pravoslavnih običaja. Slava, Božić i Uskrs proslavljali su se uz obimne pripreme i sa velikom radošću.

Praznici su prilika da se porodica okupi i da uživa u dobroj atmosferi i druženju. Zato se trudim da održim tu tradiciju. Pred Uskrs danima osmišljavam sve detalje, planiram prazničnu trpezu, pravim spiskove za nabavku, planiram goste... Poslednjih godina Uskrs slavimo u našoj kući na Srebrnom jezeru, pa će tako biti i ove godine. Nadam se lepom vremenu i ručku na terasi.

24sedam/Goran Sivački
 

Posebna radost je farbanje uskršnjih jaja. Trudim se da svake godine otkrijem neku novu tehniku. Ove godine koristiću prirodne boje - lukovinu, varzilo, plavi kupus, šafran, kurkumu...

Što se tiče trpeze,biće tradicionalna. Svake godine pravim i jagnjeću sarmicu u maramici, što je recept moje bake.

Radujem se velikom prazniku! Hristos voskrese! - poručila je naša proslavljena umetnica, a mi se pridružujemo čestitkama i želimo vam da ovaj praznik provedete u miru, harmoniji, ljubavi i sreći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike