Dragana Mićalović za 24sedam: Preranim ulaskom u svet odraslih izgubila sam jedan važan deo sebe

13.02.2022

19:15

0

Autor: Dejan Ćirić

Popularnu glumicu gledaćemo u ulozi koju je na filmu igrala legendarna Merilin Monro

Dragana Mićalović za 24sedam: Preranim ulaskom u svet odraslih izgubila sam jedan važan deo sebe
3V7A4012 - Copyright Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Marko Stojković

Nakon što je dva puta odlagana zbog epidemiološke situacije, premijera mjuzikla ,,Neki to vole vruće“ po istoimenom kultnom filmu iz 1959. godine održaće se 20. februara u 20 časova, u niškom Narodnom pozorištu. Prva repriza je dan kasnije, a pretpremijera je zakazana za 19. februar, takođe u 20 sati.

Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Nikola Milosavljević
 

Mjuzikl režira Aleksandar Marinović, dramaturg je Branislav Nedić, inače upravnik Kruševačkog pozorišta, asistent reditelja koji je izveo i video-radove je Stefan Krasić, kostimograf i scenograf je Katarina Pavlović. 

Muzički saradnik je Irena Popović Dragović, za koreografiju je zadužen Nebojša Gromilić, a asistent koreografa je Danica Ničić. Plesači su članovi Contra Dance Studija iz Niša.

Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Nikola Milosavljević
 

U ovoj spektakularnoj predstavi glavnu žensku ulogu Puslice dobila je Dragana Mićalović, koja je u sezoni 2020/2021. u NP Niš igrala Anu Karenjinu u istoimenoj predstavi, u režiji glumca Irfana Mensura.

Glumica je povodom premijere i nove, veoma izazovne uloge za naš portal izjavila da nije želela da sebi olakša rad na ovom komadu, već se potrudila da lik Puslice odigra na svoj način:

- Veliki je izazov raditi mjuzikl. Nisam gledala kultnu predstavu „Neki to vole vruće“ u Pozorištu na Terazijama zato što nisam želela da se oslanjam na tuđ rad i da sebi olakšavam analizu svega toga. Htela sam da odigram ovu ulogu onako kako sam je čitanjem doživela. Film mi je bio određeni reper u smislu priče, ali mislim da je igram na svoj način, jer za mene je Puslica jednako Merilin Monro - ističe glumica i dodaje:

- Naišla sam na jednu njenu izjavu, koju sam shvatila kao definiciju i opis mog lika: „Ja sam dobra ali nisam anđeo, grešna sam, ali nisam đavo, ja sam samo jedna mala devojčica u velikom svetu koja pokušava da pronađe nekog koga će voleti.“ Meni je to Puslica! Ta rečenica mi je pomogla da shvatim suštinu ovog lika. Želela sam da je izgradim tako da bude duhovita i zabavna, da ne bude samo jedna lepa, atraktivna, plava žena, već devojčica u telu žene.

Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Marko Stojković
 

Na pitanje koliko sličnosti ima između nje i uloge u kojoj ćemo je uskoro gledati Dragana Mićalović otkriva jednu bitnu stvar iz svog života:

- Dala sam joj svoj lični pečat jer sam preranim ulaskom u svet odraslih na neki način tu devojčicu koju sam imala u sebi izgubila, odnosno potisnula. To je ono što duboko osećam i trudim se da je vratim, jer bez nje nisam potpuna - zaključuje glumica.

Ostalu glumačku ekipu ansambla u Nišu čine Jasminka Hodžić, Aleksandar Marinković, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Jovan Krstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić, Maja Dejanović i mnogi drugi.

Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Nikola Milosavljević
 

Film “Neki to vole vruće” (Some Like It Hot) je muzička komedija Bilija Vajldera iz 1959. godine u kome su legendarne glavne uloge ostvarili Merilin Monro, Džek Lemon i Toni Kertis.

Američki filmski institut je ovaj film proglasio za najbolju komediju svih vremena, a to je i jedini film za koji je Merilin Monro dobila neku veliku filmsku nagradu - Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu.

Pored toga, film je osvojio Oskara za najbolji kostim, a imao je još pet nominacija, pored ostalih i za najboljeg glavnog glumca - Džek Lemon.

Predstava "Neki to vole vruće" Promo/Nikola Milosavljević
 

Mjuzikl je takođe imao neverovatnu zaradu na bioskopskim blagajnama, jer je budžet bio manji od tri miliona, a inkasirao je 25 miliona dolara.

U Beogradu je premijerno izveden u Pozorištu na Terazijama 27. decembra 1990. godine, a obnovljen 9. februara 2007. godine po originalnoj režiji Soje Jovanović.

Igra se i dan-danas, uz pauze u nekim periodima, sa različitim glumačkim postavama, osim u glavnim muškim ulogama, gde tri decenije uvek igraju Svetislav Bule Goncić i Rade Marjanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike