Milena Dravić u setnim rečima Radeta Šerbedžije: Pogled prepun dečjeg sna

05.01.2022

19:01

0

„Nije to veština samo, nije to ni lepota sama, ni njena čedna priroda, blagi osmeh, ni pogled prepun dečjeg sna. To je sve to i opet nešto drugo. Nešto što samo ona jeste i niko drugi…“

Milena Dravić u setnim rečima Radeta Šerbedžije: Pogled prepun dečjeg sna
dravic_15122017_0082 (1) - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Velika i obožavana srpska glumica Milena Dravić napustila nas je 14. oktobra 2018. godine. Pored maestralnih uloga koje je ostvarila u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri, Milena Dravić zračila je posebnim sjajem i beskrajnom harizmom.

Mnogi su to prepoznali i Mileni posvetili najlepše reči i komplimente, ali malo ko je to znao da dočara kao njen kolega Rade Šerbedžija.

Printscreen/YouTube
 

Na uručenju „Dobričinog prstena” Mileni Dravić, Šerbedžija je istakao da je Milena Dravić njegova drugarica, „najdraža glumica i naša ljubav”.

- Kad kažem ljubav, to je onako kako se ljubi more i nebo, i sve ono što je iznad tebe i izvan tebe, a opet tako duboko tvoje. Milena je smisao ovog našeg unutrašnjeg traženja istine i svakako neko ko je najviše poleteo u apstraktno od svih nas koji smo se bavili pozorištem u Jugoslaviji.

I proći će godine, i proći će vremena, ali kad se tamo negde budu slagale knjige o svima nama, Milena će stajati na prvoj stepenici tog našeg uspinjanja.

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Šta je u njoj tako posebno čarobno?

Nije to veština samo, nije to ni lepota sama, ni njena čedna priroda, blagi osmeh, ni pogled prepun dečjeg sna. To je sve to i opet nešto drugo. Nešto što samo ona jeste i niko drugi…

Ona je na strani slabih, ona je protiv nepravde i gluposti, i protiv vlasti kao takve.

Kao prava heroina znala je uvek stati na stranu svoga naroda i svoje publike. A njen narod je sav narod ove planete. Jer, Milena je nadrealna. Ona je fikcija, simbol i dobrota sama. Njoj pripada njeno plavetno slovenstvo i posvećenost prema tradiciji, istoriji, korenima naroda kojem pripada - rekao je Šerbedžija, koji je potom za Milenu otpevao „Devojko mala” i govorio stihove Arsena Dedića.

Profimedia
 

Glumac je 2017. godine uz Mileninu podršku porinuo čamac Gage Nikolića, koji nastavlja da plovi za umetnost i u znak sećanja na naš najveći glumački par.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: luftika.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike