Džon Malkovič u hrvatskom filmu o Maksu Vanki: Priča o stvaranju najvećih fresaka Severne Amerike

20.12.2021

11:45

0

Luis Adamič je bio kontroverzna američka ikona socijalnog romantizma, intimni prijatelj predsednika Ruzvelta i mnogih poznatih književnika

Džon Malkovič u hrvatskom filmu o Maksu Vanki: Priča o stvaranju najvećih fresaka Severne Amerike
Copyright Džon Malkovič kao Herkul Poaro/Profimedia

Čuveni holivudski glumac Džon Malkovič igraće u filmu hrvatskog reditelja Mladena Jurana pod nazivom "Pred zidom: Priča o Maksu Vanki".

„Radi se o ostvarenju koje prikazuje stvaranje ’najvećih fresaka Severne Amerike’ hrvatskog slikara Maksa Vanke u Pitsburgu (Sven Medvešek) i njegovog životnog pobratima - harizmatičnog američkog publiciste slovenskog porekla Luisa Adamiča (Malkovič).

Džon Malkovič / Printscreen Youtube
 

Adamič je bio kontroverzna američka ikona socijalnog romantizma, intimni prijatelj predsednika Ruzvelta i mnogih poznatih književnika. Radi se o složenom kosmopolitskom autoru popularnih američkih romana koji i danas uveliko intrigiraju američke medije“, saopštio je Juran u saopštenju.

Holivudski glumac je nedavno bio u Hrvatskoj, gde je u dvorani Lisinski izveo komad „Muzički kritičar“ u kojem citira kritike Mocarta, Bramsa i Šopena.

Mladen Juran je već radio sa poznatim svetskim imenima, kao što su australijska diva Melita Jurišić i češki oskarovac Jirži Mencl.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: jutarnji.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike