„Sabaton“ snimio pesmu o našoj čuvenoj heroini: „Lady Of The Dark“ u čast „srpske Jovanke Orleanke“

03.12.2021

16:30

0

"The War To End All Wars" je nastavak njihovog prethodnog albuma "The Great War" i fokusira se na zverstva, čuda i dešavanja oko Prvog svetskog rata

„Sabaton“ snimio pesmu o našoj čuvenoj heroini: „Lady Of The Dark“ u čast „srpske Jovanke Orleanke“
Copyright Promo/Egzit

Švedska grupa „Sabaton“ će 2022. godine objaviti novi album pod nazivom "The War To End All Wars", a svetlost dana će zvanično ugledati 4. marta.

Kako navode iz grupe, novi album će imati 11 pesama i "dolazi u impresivnom rasponu fizičkih konfiguracija koje su delimično strogo ograničene". "The War To End All Wars" je nastavak njihovog prethodnog albuma "The Great War" i fokusira se na zverstva, čuda i dešavanja oko Prvog svetskog rata.

Sabaton / Promo / Jelena Ivanović
 

Jedna od numera je "Lady Of The Dark" koja govori o srpskoj heroini Milunki Savić. Takođe, na muzičkom izdanju "The War To End All Wars" se nalazi i pesma pod nazivom "Sarajevo".

Spisak pesama sa novog albuma grupe „Sabaton“.

1. Sarajevo

2. Stormtroopers

3. Dreadnought

4. The Unkillable Soldier

5. Soldier Of Heaven

6. Hellfighters

7. Race to the Sea

8. Lady Of The Dark

9. The Valley Of Death

10. Christmas Truce

11. Versailles

Podsetimo, Milunka Savić je  bila je srpska heroina Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske „Knjaz Mihailo“, žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja. Ranjavana je u borbama devet puta. Zbog neizmerne hrabrosti Francuzi su je prozvali "srpska Jovanka Orleanka".

Wikipedia
 

Inače, grupa „Sabaton“ je na albumu "The Last Stand" 2016. godine objavio pesmu "Last Dying Breath", koja je nastala po govoru braniocima Beograda, koji je navodno održao major Dragutin Gavrilović u oktobru 1915. godine, za vreme odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike