Romantika na francuski način: Od "Romea i Julije" do čuvenog "Bolera" u Beogradskoj filharmoniji

30.11.2021

11:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Naredni petak idealna je prilika za izlazak i uživanje u muzičkim portretima najpoznatijih ljubavnih parova od ranog romantizma do 20. veka

Romantika na francuski način: Od "Romea i Julije" do čuvenog "Bolera" u Beogradskoj filharmoniji
sheet-music-gbe6256483_1280 - Copyright Pixabay

Beogradska filharmonija izvodi repertoar inspirisan romantikom na francuski način, zajedno sa dirigentom Lijem Mekfolom, u petak, 3. decembra, na Kolarcu s početkom u 20 časova.

Kao solista nastupa popularni violončelista Kijan Soltani, a orkestar izvodi dela od „Romea i Julije“ do „Bolera“.

Naredni filharmonijski petak idealna je prilika za romantični izlazak i uživanje u muzičkim portretima najpoznatijih ljubavnih parova i to od ranog romantizma do 20. veka.

Promo / BF / Marko Đoković
 

Tragične lјubavi “Romea i Julije” Berlioza i “Peleasa i Melizande” Debisija, upotpuniće romantični Koncert za violončelo i orkestar Laloa, u izvođenju fantastičnog Soltanija.

Publika će se posebno obradovati nastupu traženog violončeliste budući da je uoči prethodog puta kada je trebalo da gostuje u filharmonijskoj sezoni 2020. godine, početak pandemije zatvorio sve koncertne dvorane. 

Kijan Soltani Promo/Marko Đoković
 

Njujorški Tajms Kiјana Soltanija ocenjuje kao izvanrednog violončelistu, a čuveni Gramofon njegovo sviranje opisuje kao čisto savršenstvo. Pozivan je od strane vodećih svetskih orkestara i dirigenata, što ga je od zvezde u usponu dovelo do jednog od violončelista o kojima se danas najviše govori.

Sa namerom da predstavi novu generaciju mladih dirigentskih snaga, Beogradska filharmonija nastupa sa Lijem Mekfolom koji ima odličnu reputaciju kao dirigent, kako orkestarskog tako i operskog repertoara.

Li Mekfol Promo/Julia Lejiola
 

Spektakularni Ravelov “Bolero” će uz pomoć energičnog Mekfola, ovaj atraktivni koncert dovesti do usijanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike