Kraj novembra u znaku muzike i velikih imena: Koncerti koje ne treba propustiti

25.11.2021

14:05

0

Bogat program biće predstavljen ljubiteljima dobre muzike na scenama širom Srbije

Kraj novembra u znaku muzike i velikih imena: Koncerti koje ne treba propustiti
Vasil lena e-play natali dizdar (1) - Copyright 24sedam/Promo/Andreja Damnjanović/D.Mataruga/Predrag Ilić

Grupa "E-Play", Kaliopi, Lena Kovačević, Edin Karamazov, Vasil Hadžimanov, Natali Dizdar, Beogradska filharmonija, Big Band RTS-a, samo su neka imena koji će ove nedelje imati koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Valjevu.

Gala koncert Big Benda RTS biće održan večeras na Velikoj sceni Kombank dvorane, sa američkim džez trubačem Džonom Maršalom, koji je za ovu priliku odabrao program poznatih džez standarda, ali i drugih numera koje su postale prepoznatljivi deo njegovog repertoara.

Novosadski džez festival u svom 23. izdanju vraća se tradiciji uživanja u džez muzici uživo, od 25. do 28. novembra, u Maloj sali, na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta (SNP), a prve večeri koncertnog programa nastupiće "Modern Art Orchestra" iz Budimpešte i novosadski sastav "Akshani Project".

Big Bend RTS Promo/Jazz in the garden
 

Drugog dana će svirati dva sastava - Bojan Cvetković kvartet i Lana Janjanin kvartet, u subotu bend "Super sax 4", dok će odmah iza njih biti održan koncert ljubljanske grupe "Teo Collori & Momento Cigano".

Ovogodišnji Novosadski džez festival zatvaraju 28. novembra Sinan Alimanović kvartet iz Sarajeva, Beča i Zagreba i Nenad Vasilić trio iz Beograda.

Čuveni Valjevski džez festival u svom 37. izdanju biće realizovan od večeras do 27. novembra u Centru za kulturu Valjevo, na kome će nastupiti velika regionalna i svetska imena kao što su Kaliopi, Edin Karamazov, Lena Kovačević, EYOT i Vasil Hadžimanov, a program će započeti koncertima valjevskih bendova "LA band", "Blue Train", "Medical Doctors", "Pilot blues band" i "Mehanički balet".

Promocija spota "Lepe laži" Promo/Bojan Petrović
 

U susret premijeri igranog filma "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačeviča, u kome peva i prvi put glumi - pop džez muzičarka Lena Kovačević će održati samostalan koncert sa svojim bendom, gde će napraviti presek karijere kroz tri studijska albuma - "Dobar dan za pevanje" (2009), "San" (2013) i "Džezeri" (2015).

Subota, 27. novembra, rezervisana je regionalnu muzičku zvezdu Kaliopi i jednog od najboljih svetskih lautista i gitarista Edina Karamazova. Kaliopi i Karamazov su imali zajedničke koncerte i pre nekoliko godina u regionu, a u Beogradu su gostovali u intimnoj atmosferi Pozorišta na Terazijama 2010. godine.

Vasil Hadžimanov Band, rado viđen gosti ove manifestacije, zatvoriće trodnevni program.

Promo/Dragoslav Nedić
 

Beogradska filharmonija priprema neobičnu plovidbu kroz repertoar inspirisan morem, pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa, u petak na Kolarcu, kada će prvi put sa ansamblom nastupiti nekadašnji vunderkind, violinista Ziju He, sa zahtevnim koncertom "U spomen jednom anđelu" Albana Berga.

Hrvatska pop muzičarka Natali Dizdar iz Zadra gostovaće takođe u petak, u klubu Novi Bitef Art Cafe u Beogradu, nakon dve godine od poslednje posete prestonici Srbije.

Natali i njen bend izvešće hitove “Stranac”, "Zamijenit ću te gorim", "Grijeh", "Mjesto za jedno", "Nećeš me, zar ne", kao i svoj novi singl "Kad mislim na to" i ostale pesme u sklopu projekta "BETI".

Natali Dizdar/Promo
 

Pevačica Maja Cvetković, gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja Trut kao alternativni rok bend “E-Play” imaće novi koncert u Beogradu u subotu, 27. novembra na sceni sale “Amerikana” u Domu omladine, na kome će kao gosti nastupiti Bane Sunshine, Kiza Iskaz, Bojan & Romana Slačala - Artan Lili, Matija Dedić.

E-play Promo
 

Pred koncert, E-Play je objavio novi singl i spot “Hotel Jugoslavija”, u kojem im prvi put gostuje muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, ali on neće biti deo koncerta u subotu uveče.

Za sam kraj aktuelne nedelje, takođe u subotu, 27. novembra, biće izveden spektakl “Rekvijem” Ðuzepea Verdija, na sceni Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, koji će izvesti Vojvođanski simfonijski orkestar i Hor Opere SNP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike