Selma Hajek dobila zvezdu na Bulevaru slavnih: Vratila sam se na mesto gde sam jedva izbegla smrt

21.11.2021

12:25

0

Glumica se prisetila kada je na sopstvenoj koži iskusila seksizam i rasizam, kao i incidenta koji se dogodio baš u Bulevaru kada ju je napao čovek sa nožem u rukama

Selma Hajek dobila zvezdu na Bulevaru slavnih: Vratila sam se na mesto gde sam jedva izbegla smrt
profimedia-0644061216 - Copyright Profimedia

Salma Hajek "otkrila" je svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih, prenose američki mediji. Glumica, producentkinja i rediteljka tako je postala 2.709. zvezda po redu, čije je ime ispisano na čuvenom buleveru u Los Anđelesu. 

Jedna od najuticajnijih Meksikanki u Holivudu, na predstavljanju svoje zvezde pojavila se u društvu glumca Adama Sendlera, sa kojim je radila filmove "Starci" ("Grown up" iz 2010, i "Grown ups 2" iz 2013), kao i rediteljke Kloi Žao, sa kojom je sarađivala na nedavno premijerno prikazanom Marvelovom filmu "Večni" (Eternals), a ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti, inače blizak prijatelj glumice.

Profimedia
 

- Salma je osoba neverovatnog talenta i saosećanja. Ona je žena koja je dovoljno hrabra da korača svojim putem, ne dozvoljavajući da je ograničavaju na bilo koji način - kazala je oskarovka Žao.

Hajek je zvezdu posvetila obožavaocima, koji su joj decenijama davali snagu da sledi svoje snove i uspe u američkoj kinematografiji što, kako je ponovila, nije bilo uopšte lako.

- Za mene je ovaj događaj lekovit, vratiti se na ovo mesto posle toliko godina... - počela je glumica priču o tome kako je upravo na tom mestu, na Bulevaru slavnih, napao čovek, preteći joj nožem, nedugo pošto se iz Meksika preselila u Ameriku i kada je u toj novoj zemlji bila niko i ništa.

Profimedia
 

Prema njenim rečima, bila je sa prijateljima koji su joj došli u posetu i prolazili su ulicom kada su ugledali nesrećnog čoveka kako leži i koji je počeo da im dobacuje. Kako su ignorisali njegove povike, čovek se ljutito podigao i krenuo da ih juri.

- Izvadio je nož i krenuo je posebno ka meni, pokušavajući da me ubode. I niko nije prišao da nam pomogne. Ali smo uspeli da dotrčimo do jedne prodavnice i sklonimo se iza tezge, kada su dva ljubazna gospodina, bajkeri "Anđeli pakla", priskočili u pomoć i savladali napadača. Ispratili su nas potom do automobila i pobegli - ispričala je Salma.

Od tada, svaki put kad pomisli na čuveni holivudski bulevar, seti se tog incidenta i kako je potom, kako je navela, dugo sebi postavljala pitanje: "Šta ja radim ovde? Niko me ne želi, a zamalo i da poginem?"

Profimedia
 

Prisetila se i drugih neprijatnih situacija, pa ispričala i nekoliko momenata kada je na sopstvenoj koži iskusila seksizam i rasizam, te kako su je ljudi iz filmske industrije ubeđivali da se vrati u svoju zemlju.

- Ali ja sam ostala. I samo želim da poručima svojim obožavaocima koji su bili uz mene sve ovo vreme: `Ako se ikada zapitali šta mi je sve ovo vreme davalo snage i hrabrosti da sledim svoje snove, znajte da ste to bili upravi vi`- poručila je Hajek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike