Serija „Ime naroda“ sa Ljubomirom Bandovićem uskoro pred gledaocima: Poznat datum početka emitovanja

20.11.2021

07:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Priča prati život i rad uglednog advokata Svetozara Miletića, člana ugarskog parlamenta i doživotnog borca za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini

Serija „Ime naroda“ sa Ljubomirom Bandovićem uskoro pred gledaocima: Poznat datum početka emitovanja
Copyright Ljubomir Bandović, film “Ime naroda”/Promo MCF film

Nakon uspeha filma „Ime naroda“ istoimena serija stiže na male ekrane. Serija će se emitovati na RTS 2, od 22. do 26. novembra.

Prva epizoda petodelne biografsko-istorijske dramske mine serije "Ime naroda" o Svetozaru Miletiću, jednoj od ključnih ličnosti Novog Sada i srpske istorije, biće prikazana u ponedeljak, 22. novembra, na programu RTS 2, sa početkom u 21 sat.

Promo/MCF
 

Serija prati život i rad uglednog advokata Svetozara Miletića (Ljubomir Bandović), člana ugarskog parlamenta i doživotnog borca za prava i nezavisnost Srba u austrougarskoj Vojvodini.

Nakon što je više puta politički osuđivan njegovu borbu nastavljaju njegova ćerka - prva žena novinar u Srbiji, Milica Miletić i Jaša Tomić, Miletićev naslednik u Srpskoj slobodoumnoj stranci koji će i proglasiti prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine.

Ime naroda Promo/MCF
 

Ovo je uzbudljiva priča o njima i njihovoj borbi, vlasti u Srbiji i problemima sa kojima se i društvo i dan danas suočava. Priča je ispričana kroz vizuru Svetozareve ćerke Milice Miletić - Tomić.

Prva epizoda serije nosi naziv "Zastava", a RTS je emituje u okviru obeležavanja 103. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Uloge tumače Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele, Radovan Vujović, Ana Franić, Arpad Mesaroš, Atila Girić, Aleksandar Matić, Ivan Bekjarev, Jovan Ristovski, Pavle Mensur, Isidora Janković...

Promo/MCF
 

Reditelj je Darko Bajić, scenarista Milovan Vitezović, a ko-scenaristi Darko Bajić i Kosta Peševski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike