Zlato za Zlatana: Vidović nagrađen na Mostar film festivalu

03.11.2021

06:30

0

„Ovo mi je prva filmska nagrada i posebno mi je značajna jer sam je dobio na Mostar film festu, festivalu glumačke igre i glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade“, ističe umetnik

Zlato za Zlatana: Vidović nagrađen na Mostar film festivalu
Zlatan Vidović - Copyright Promo/ Lihvar

Glumac Zlatan Vidović dobitnik je nagrade za sporednu mušku ulogu u filmu “Lihvar” Nemanje Ćeranića na 15. Mostar film festivalu, koji je juče svečano zatvoren projekcijom filmova “Vikend sa ćaletom” i “Odluka.”

Vidović u Ćeranićevom ostvarenju tumači lik Blekca, a žiri za dodelu ovog priznanja je, između ostalog, naveo da je ovaj glumac “pokazao široku paletu glumačkih rešenja u dočaravanju lika negativca kojeg nije uvek, na prvu loptu, moguće prepoznati kao veliko zlo.”

- Ovo mi je prva filmska nagrada i posebno mi je značajna jer sam je dobio na Mostar film festu, festivalu glumačke igre i glumaca, gde postoje samo glumačke nagrade. Stoga mi je još veća čast i zadovoljstvo - rekao je Vidović i dodao da je veoma ponosan na celu ekipu koja je radila na ovom filmu.

Promo / Lihvar
 

Kako ističe, “Lihvar” mu veoma znači jer je rađen sa puno entuzijazma i pozitivne energije.

- To je prvi film koji je posle korone snimljen u Srbiji. Urađen je sa skromnim budžetom, ali sa velikim srcem i velikim znanjem čitave mlade ekipe kojoj, siguran sam, predstoji blistava budućnost - ističe jedan od trenutno najangažovanijih glumaca u regionu.

Promo/Dušan Grubin
 

Vidović je ovom prilikom istakao i da mu veoma znači sama uloga Blekca.

- Veoma mi je značajna ova uloga jer sam upoznao mnogo divnih ljudi, kao i zbog toga što sam tumačio lik koji je dijametralno drugačiji od mene - lik negativca, čoveka bez skrupula, koji se vodi makijavelizmom, da cilj opravdava sredstva.

Zlatan Vidović trenutno radi na novom projektu - filmu “Oluja” reditelja Miloša Radunovića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike